Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Καμμένος – Χαϊκάλης με βολές κατά της Δικαιοσύνης, εάν κλείσει την υπόθεση

Με ευθεία βολή κατά του εισαγγελέα για τη διαρροή της κατάθεσης Αποστολόπουλου, απαντά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ενώ καταγγέλλει ότι επιχειρείται να κλείσει η υπόθεση χωρίς να εξεταστούν δύο πολύ σημαντικά στοιχεία. Μάλιστα, νωρίτερα με η δικηγόρος του βουλευτή κ. Χαϊκάλη δήλωσε ότι εάν δεν εξεταστούν τα στοιχεία, «επιφυλασσόμεθα για υποβολή μηνύσεως για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας εις βάρος του αρμοδίου δικαστικού λειτουργού»!
Όλα δείχνουν ότι η κόντρα δεν ατονεί αλλά αγριεύει και εκτός από τους πολιτικούς, μπορεί να περιλάβει και τη δικαστική εξουσία…
Αναλυτικότερα:
Μετά τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της κατάθεσης Γ. Αποστολόπουλου, ο κ. Καμμένος σχολίασε στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης:
«Η κατάθεση Αποστολόπουλου ζητήθηκε επίσημα σήμερα από την πολιτική αγωγή, ο εισαγγελέας δεν την έδωσε, προτίμησε το ΒΗΜΑ»!
Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΑΝ. ΕΛ, δηλώσει στον real fm 97,8:
«Εδώ υπάρχει μία προσπάθεια να κλείσει η υπόθεση χωρίς δύο βασικά στοιχεία. Το ένα στοιχείο είναι η άρση του απορρήτου του τηλεφώνου του κ. Αποστολόπουλου και όλων, γιατί από εκεί θα αποδεικνύονταν δύο πράγματα. Πρώτον οι ισχυρισμοί του κ. Χαϊκάλη, δηλαδή ότι επικοινωνούσε μαζί του, τού έστελνε συγκεκριμένα μηνύματα τα οποία αφορούσαν τα ραντεβού και την απόπειρα δωροδοκίας. Και δεύτερον πιθανώς να δούμε ποιος τον ειδοποίησε στις 12 του μηνός όταν στήθηκε η αστυνομική επιχείρηση. Και τρίτον, συνεχίζει να έχει επαφές και με ποιους μιλάει. Ή με άλλους επιχειρηματίες ή με άλλα συμφέροντα. Αυτό ήταν το ένα στοιχείο

Το δεύτερο στοιχείο το οποίο πράγματι με συγκλόνισε ήταν ότι πάει να κλείσει η δικογραφία χωρίς να έχουν λάβει υπόψη τους το πρωτογενές υλικό το οποίο παραδόθηκε από τις 6 και από τις 10 –αν θυμάμαι- του μηνός στο γραφείο της εισαγγελίας».
Η κατάθεση Γ. Αποστολόπουλου
Αρνείται στην κατάθεσή του ο φερόμενος ως δράστης της δωροδοκίας, Γ.Αποστολόπουλος οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση δωροδοκίας , αντιτείνοντας ότι και ο ίδιος, είχε παγιδεύσει τον βουλευτή, για να τον καταγγείλει στον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο. Τα έκανα όλα όπως αναφέρει στην κατάθεσή του «για να διακριβώσω και το ηθικοπολιτικό χάλι του, δηλαδή ως που μπορούσε να φτάσει ένας ενεργός πολιτικός σε κρίσιμες πολιτικές συγκυρίες για την πατρίδα βάζοντας πάνω απ όλα ιδιοτελή συμφέροντα».
Ο Γ. Αποστολόπουλος ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του προς τον εισαγγελέα κ Παναγιωτόπουλο, ότι από το περασμένο καλοκαίρι ο Παύλος Χαϊκάλης του είχε εκμυστηρευτεί πως ήταν διατεθειμένος να εγκαταλείψει τους ΑΝΕΛ και να δεχθεί παντός είδους ανταλλάγματα για να δώσει θετική ψήφο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρόσθεσε ότι σε μία από τις συχνές συναντήσεις που είχαν, πως λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο βουλευτής, κ. Χαϊκάλης του είπε ότι θα δεχόταν χρηματισμό ενόψει της προεδρικής εκλογής. Ο ίδιος «προβόκαρε» τον βουλευτή για να διακριβώσει τα αληθινά κίνητρα του και να δείξει «το ηθικό χάλι του» και ότι επίσης ο κ. Χαϊκάλης του επαναλάμβανε στις συναντήσεις τους ότι ήθελε «να το σιγουρέψουμε κιόλας» ως προς τα ανταλλάγματα. Μάλιστα, ως επιχείρημα, ο κ. Αποστολόπουλος επικαλέστηκε στον εισαγγελέα, τις «αμφίσημες δηλώσεις» του κ. Χαϊκάλη, ειδικά στις 11ης Δεκεμβρίου, ότι δηλαδή, θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να αποφευχθεί εθνική κρίση.
Χαϊκάλης: Εάν κλείσει η υπόθεση θα υποβάλλουμε μήνυση στον δικαστή
Δια της δικηγόρου του κ. Τζούλη, απάντησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Χαϊκάλης. Η γραπτή δήλωσή της αναφέρει:
«Σήμερα το πρωί, στις 8, μεταβήκαμε με τον κ. Χαϊκάλη στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, όπου υποβάλαμε ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου διά του κ. Διευθύνοντος την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου εκ νέου το αίτημά μας, όπως το είχαμε αιτηθεί και εχθές ενώπιον του κ. Παναγιωτόπουλου, προς άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του κ. Γιώργου Αποστολόπουλου.

Επίσης, ζητήσαμε εκ νέου να περιληφθεί ως αποδεικτικό αναγνωστέο υλικό – έγγραφο το απομαγνητοφωνημένο κείμενο των συνομιλιών Χαϊκάλη – Αποστολόπουλου που έχει στα χέρια της η Ελληνική Αστυνομία και που έχουμε ενεχειρήσει νομίμως ενώπιον των εισαγγελικών λειτουργών κ.κ. Ντογιάκου και Παναγιωτόπουλου ήδη από τις 6 και 12 Δεκεμβρίου προς νόμιμη δικαστική χρήση.

Από δικαστικούς συντάκτες λάβαμε γνώση εχθές, μετά το πέρας της συμπληρωματικής κατάθεσης Χαϊκάλη, ότι ο Εισαγγελέας κ. Παναγιωτόπουλος έχει αποφασίσει τη μη άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κ. Γιώργου Αποστολόπουλου και ότι σήμερα αναμένεται να εκδώσει εισαγγελικό πόρισμα.

Μετά ταύτα, δηλώνουμε πως αν δεν διαταχθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κ. Γιώργου Αποστολόπουλου και η περίληψη εντός της δικογραφίας ως αποδεικτικού αναγνωστέου υλικού – εγγράφου του απομαγνητοφωνημένου κειμένου των συνομιλιών που υπάρχουν στους υλικούς φορείς ήχου και εικόνας που έχουμε ενεχειρήσει ενώπιον των Εισαγγελέων κ.κ. Ντογιάκου και Παναγιωτόπουλου προς νόμιμη δικαστική χρήση και μετά ταύτα η υπόθεση τυχόν οδηγηθεί στο αρχείο επιφυλασσόμεθα για υποβολή μηνύσεως για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας εις βάρος του αρμοδίου δικαστικού λειτουργού».

 

ΠΗΓΗ eklogika.gr

To Top