Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Εξαγγελία υποψηφιότητας της κας Χιονίας Ανδρεάδου για τον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες

Ξεκινώ αυτή την επικοινωνία με ένα αδιαμφισβήτητο δεδομένο: Αγαπώ τα Σέρβια, αγαπώ το Βελβεντό, αγαπώ αυτή τη γη, αυτή την περιοχή, αγαπώ τα χωριά μας.

Αυτός ο τόπος με τους ανθρώπους του, με το φιλότιμο και την ειλικρίνειά τους, με την εργατικότητα, τον καθημερινό τους μόχθο, είναι για μένα όλη μου η ζωή. Εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, στις ίδιες γειτονιές μεγάλωσα τα παιδιά μου.

Σήμερα λοιπόν, με την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος μας, θεωρώ καθήκον μου να αντιδράσω. Δεν είμαι η μόνη, όλοι μας πρέπει να αντιδράσουμε, όλοι όσοι ζούμε και εργαζόμαστε σε αυτόν τον τόπο. Όλοι όσοι αγαπάμε να λέμε ότι είμαστε Σερβιώτες, Βελβεντινοί, Βαθυλακκιώτες, Τρανοβαλτινοί, Λιβαδεριώτες …

Ποτέ δεν περίμενα ότι θα φτάναμε στο σημείο ο τόπος μας να χλευάζεται εξαιτίας της ανικανότητας ορισμένων ανθρώπων που ανέλαβαν τη διοίκησή του.

Δεν απελπίζομαι όμως – αντίθετα δυναμώνω, πεισμώνω και φορτώνομαι μαζί με όλους σας το χρέος να επαναφέρουμε τον τόπο μας εκεί που του αξίζει: πρότυπο, σύγχρονο και καινοτόμο, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις επιθυμίες όλων μας, και πιστεύω ότι ένας τέτοιος Δήμος δεν είναι άπιαστο όνειρο, είναι αναγκαιότητα πρέπει και αξίζει να το προσπαθήσουμε.

Πιστεύω ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να είναι χώρος για εκπλήρωση προσωπικών φιλοδοξιών και προβολής, αλλά πρέπει να είναι χώρος σκληρής δουλειάς, αδιάκοπης προσπάθειας και πάνω απ’ όλα προσφοράς στον συνάνθρωπο και στον τόπο. Τελικά, ένας χώρος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, όπως εμπνεύσθηκαν τον όρο οι πρόγονοί μας.

Η εργασιακή μου σχέση με τον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού και η πολυετή εμπειρία μου, θεωρώ, ότι είναι ένα επιπλέον όπλο σε αυτή την προσπάθεια, άλλωστε, ο Αριστοφάνης έγραψε: «Ερέτην χρήναι πρώτα γενέσθαι πριν πηδαλίοις επιχειρείν» (μτφρ: πρέπει πρώτα να έχεις γίνει κωπηλάτης πριν πάρεις στα χέρια σου το τιμόνι).

Σας υπόσχομαι κόπο, σκληρή δουλειά, προσπάθεια, αλλά και δημιουργικότητα, όραμα, προοπτική, αποτελέσματα και –επιτέλους- χαμόγελο, γιατί είμαι σίγουρη ότι το χαμόγελο αυτό αξίζει σε όλους εμάς που ζούμε σ’ αυτόν τον πανέμορφο τόπο.

Σας καλώ λοιπόν Όλους και Όλες, ασχέτως πολιτικών και ιδεολογικών καταγωγών και πεποιθήσεων, που όμως μοιραζόμαστε κοινές αρχές και αξίες, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το καλό του Δήμου μας. Ο δρόμος μακρύς και δύσκολος αλλά το κίνητρό μας, ο τελικός προορισμός, θα είναι ένας Δήμος που μας αξίζει!

To Top