Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Ο βούρκος δεν θα λερώσει το Ποτάμι

Σφοδρή επίθεση σε όσους προσπαθούν εμπλέξουν το Ποτάμι στον πολιτικό βούρκο των ημερών εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι πρόκειται για μια συμμορία που εδώ και μήνες διακινεί αναληθείς πληροφορίες ενώ ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον βούρκο αλλά αντίθετα καθημερινά δυναμώνει για να καθαρίσει τους μικρούς και μεγάλους βούρκους της πολιτικής.

Διαβάστε την πλήρη απομαγνητοφώνηση:

Σ. Θεοδωράκης: Ο βούρκος δεν θα λερώσει το Ποτάμι. Δεν έχει συμβεί ποτέ και δεν θα συμβεί και τώρα. Ο κ. Χαϊκάλης και οι συνέταιροί του θα ξαφνιαστούν απ’ την οργή του λαού. Το ότι αυτοί είναι βρώμικοι, δεν σημαίνει ότι όλοι είναι βρώμικοι.
Δημοσιογράφος: Μιλήσατε για συνεταίρους, ποιοι είναι συνέταιροι;
Σ.Θεοδωράκης: Μα ο κ. Χαϊκάλης δεν είναι μόνος του. Είναι μια ολόκληρη συμμορία που εδώ και αρκετούς μήνες διακινεί κατά καιρούς διάφορες πληροφορίες. Τη μία μέρα το Ποτάμι είναι του Σημίτη, την άλλη μέρα το Ποτάμι είναι του Μπόμπολα, την άλλη μέρα το Ποτάμι είναι του Βαρδινογιάννη, την άλλη μέρα το Ποτάμι είναι του Αλαφούζου, κάθε μέρα κι ένα διαφορετικό σενάριο και τώρα μας λένε ότι το Ποτάμι είναι των τραπεζιτών. Και ποιοι το λένε; Λένε οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένα εμπλακεί σε συζητήσεις “πόσα μου δίνεις και τι να κάνω;”. Λοιπόν, η οργή του λαού, το επαναλαμβάνω, θα είναι πολύ σκληρή μαζί τους. Ο βούρκος θα τους καταπιεί και το Ποτάμι δυναμώνει για να καθαρίσει όλους αυτούς τους μικρούς και μεγάλους βούρκους.
Δημοσιογράφος: Αν το φέρει η μοίρα να κάτσετε στο ίδιο τραπέζι και με το κόμμα του κ. Χαϊκάλη, δηλαδή μια τριανδρία, πώς θα συνεργαστείτε;
Σ.Θεοδωράκης: Για μας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα εδώ και πάρα πολύ καιρό. Δεν συνεργαζόμαστε με ακροδεξιούς, δεν συνεργαζόμαστε με ψεκασμένους. Το ‘χουμε ξεκαθαρίσει και το ‘χουμε συστήσει και σε κάποιους άλλους, που πετούσαν την σκούφια τους για να συνεργαστούν με τους ψεκασμένους ακροδεξιούς. Εμείς δεν συνεργαζόμαστε και γενικά να ξέρεις ότι το Ποτάμι δεν θα συνεργαστεί με το βούρκο. Το βούρκο που προσπαθεί να λερώσει ό,τι καινούριο υπάρχει, για να παραμείνει, να εκμεταλλεύεται την ελληνική κοινωνία. Αυτόν το βούρκο εμείς θα τον καθαρίσουμε.
Δημοσιογράφος: Ακούσαμε από πολιτικό αρχηγό ότι ο Χαϊκάλης έκανε το καθήκον του.
Σ.Θεοδωράκης: Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας θα το έχει ήδη μετανιώσει αυτό που έχει πει ότι ο κ. Χαϊκάλης έκανε το καθήκον του. Βιάστηκε. Ήταν μια βιαστική δήλωση και αναρωτιέμαι και το λέω ξεκάθαρα, ποιο είναι το καθήκον δηλαδή του κ. Χαϊκάλη; Να παίζει στο χρηματιστήριο ως λοταρία και να παίρνει 10% τόκο το μήνα; Ποιο είναι το καθήκον του; Το καθήκον του είναι να πετάει λάσπη στα άλλα κόμματα; Και θα ήθελα αν υπάρχουν, και υπάρχουν, άνθρωποι σκεπτόμενοι ακόμη στο ΣΥΡΙΖΑ, να δώσουν μία απάντηση. Θεωρούν ότι αυτά που λέει ο κ. Χαϊκάλης και για το Ποτάμι έχουν βάση αλήθειας; Να το πουν. Γιατί υπάρχουν κάποια λαθρόβια έντυπα βέβαια που το πρωί στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ και το βράδυ πετούν κι αυτά λάσπη στο Ποτάμι. Εμείς, λοιπόν, είμαστε εδώ. Είμαστε καθαροί, είμαστε δυνατοί, έχουμε μόνο την αγάπη του κόσμου, δεν έχουμε την αγάπη των συμφερόντων και των συντεχνιών, αλλά θέλω να μάθω, αν αυτοί οι πολιτικοί που μιλάνε στο όνομα της αριστεράς, δέχονται ότι ο Χαϊκάλης κάνει το καθήκον του μ’ αυτά που λέει, εκτός εάν το καθήκον του Χαϊκάλη είναι αυτό, να λασπώσει το καινούριο, να λασπώσει το Ποτάμι. Αυτό είναι το καθήκον του Χαϊκάλη;
Δημοσιογράφος: Ανησυχείτε ότι μπορεί να έχουμε κι άλλα τέτοια φαινόμενα στην πορεία προς τις εκλογές;
Σ.Θεοδωράκης: Το τέρας σπαρταράει και θα υπάρξουν, φοβάμαι, κι άλλες τέτοιες αντιδράσεις. Αλλά νομίζω ότι ο λαός θα γυρίσει την πλάτη σ’ αυτά τα παλιά φαινόμενα του βούρκου. Νομίζω ότι ο κόσμος έχει πάρει την απόφασή του, ότι πρέπει να κάνει ένα βήμα μπροστά και να συνταχθεί με τις δυνάμεις που δεν είναι μόνο το Ποτάμι, υπάρχουν κι άλλες δυνάμεις και σε άλλα κόμματα, τις δυνάμεις τις καθαρές, τις καινούριες κι αυτές που δεν έχουν σχέση με το παλιό βούρκο που προσπαθεί να καταπιεί την κοινωνία.

Δείτε το βίντεο στο link

http://topotami.gr/nea/o-vourkos-den-tha-lerosi-potami/

To Top