Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Παραδόθηκε η σκυτάλη στη νέα Τοπική Αρχή στην Π.Ε Καστοριάς

   Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς η παράδοση της σκυτάλης στη νέα Περιφερειακή Αρχή. Η τελετή έγινε στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου παρουσία των νέων και απερχόμενων Περιφερειαρχών Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη και Γιώργου Δακή, καθώς και των νέων και απερχόμενων Αντιπεριφερειαρχών Π.Ε. Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου και Δημήτρη Σαββόπουλου. Παραβρέθηκαν επίσης ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής Φιλώτας Ταλίδης, οι νεοεκλεγέντες και απερχόμενοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες και πολίτες.

   Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο απερχόμενος Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος μίλησε για μια ιδιαίτερη μέρα καθώς ο κύκλος εργασιών της πρώτης αιρετής περιφερειακής αρχής τελειώνει και ξεκινά ένας νέος. Ευχαρίστησε από καρδιάς όλο το υπαλληλικό προσωπικό για την προσφορά του, το οποίο συνέβαλε στη σωστή δημιουργία του νέου θεσμού της Περιφερειακής Ενότητας και δε δίστασε ακόμη και να ζητήσει συγνώμη αν στεναχώρησε κάποιον υπάλληλο κατά τη διάρκεια της θητείας του. Επιπλέον, τόνισε προς το νέο Περιφερειάρχη πως πέτυχε σωστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος ώστε να παραδίδεται σήμερα μια Αντιπεριφέρεια χωρίς καμία οικονομική οφειλή. Έπειτα, ευχαρίστησε τους περιφερειακούς συμβούλους που στάθηκαν αρωγοί στο έργο του, ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα Περιφερειακή Αρχή και δεν παρέλειψε να σημειώσει την αγαστή συνεργασία που επιθυμεί να συνεχίσει να έχει και από την πλευρά της αντιπολίτευσης, δρώντας πάντοτε για καλό του τόπου.

   Ο απερχόμενος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής Φιλώτας Ταλίδης ευχαρίστησε με τη σειρά του τις υπηρεσίες ολόκληρης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την άψογη συνεργασία που είχε σε όλους τους τομείς και ευχήθηκε καλή αρχή στην καινούρια τοπική Αρχή, καλή δύναμη και καλό κουράγιο στον αγώνα που έχουν αναλάβει.

   Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος συγκινημένος για την ανάληψη της διαχείρισης της διοίκησης του τόπου τόνισε μεταξύ άλλων κατά την ομιλία του: «Έχω συναίσθηση των δυσκολιών και της μεγάλης ευθύνης που επωμίζομαι. Δεσμεύομαι να δώσω όλες τις δυνάμεις για αναβάθμιση της περιοχής μας μέσα στα πλαίσια της ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας. Δεν θα ασκήσω κριτική στην απερχόμενη διοίκηση. Θα πω μόνο ότι αναλαμβάνω τη σκυτάλη από έναν άξιο άνθρωπο που πρόσφερε όσα μπορούσε και όσα του επέτρεψαν κατά τη διάρκεια της θητείας του, τον Δημήτρη Σαββόπουλο». Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον καστοριανό λαό που τον στήριξε, τον κ. Καρυπίδη που τον εμπιστεύτηκε, όλους τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, εκλεγμένους και μη, για τον κοινό τους αγώνα. Σημείωσε επίσης ότι: «Οι περισσότεροι δεν με γνωρίζετε γιατί είμαι νέος στην τοπική αυτοδιοίκηση. Θα έχουμε όμως αρκετό χρόνο για να γνωριστούμε καλύτερα και να μπορέσουμε με κατανόηση, υπομονή και καλή συνεργασία να δουλέψουμε για να πετύχουμε πολλά για το καλό του τόπου»

   Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής καλωσόρισε τον διάδοχο του Θόδωρο Καρυπίδη καθώς και τον νέο Αντιπεριφερειάρχη και τους ευχήθηκε μια παραγωγική θητεία προς όφελος του τόπου και της κοινωνίας. Ευχαρίστησε όλους τους υπαλλήλους της Περιφέρειας για την συνεισφορά τους, γιατί σύμφωνα με επίσημη έρευνα της διεθνούς διαφάνειας, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει καταγραφεί ως η Περιφέρεια της μηδενικής διαφθοράς. «Αυτό θεωρώ ότι αποτελεί κορυφαία παρακαταθήκη και μεγάλη κατάκτηση για την κοινωνίας μας γιατί σημαίνει πως πρώτα απ’ όλα το υπηρεσιακό προσωπικό λειτουργεί για να εξυπηρετεί τους συμπολίτες μας και δεύτερον σε επίπεδο πολιτικής βούλησης έχει να κάνει με τη στήριξη της διαφάνειας και της καθαρότητας με την οποία πορευτήκαμε» σημείωσε ο κ. Δακής.

   Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους περιφερειακούς συμβούλους της Καστοριάς καθώς και τους θεσμικούς φορείς του τόπου μας. Στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε σε ότι έχει επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του δίνοντας έμφαση στο ότι παραδίδει στη νέα Αρχή μια περιφέρεια «καθαρή, χωρίς γκρίζες ζώνες με έναν οργασμό έργων σε κάθε γωνιά της περιφέρειας».
   Από την πλευρά του ο νέος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην ιδιαιτερότητα της σημερινής μέρας: «Για μας είναι μεγάλη η ευθύνη. Και είναι μεγάλη ευθύνη γιατί έχουμε πάρει σαφές εντολή από τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας για δημιουργική ανατροπή», σημείωσε ο νέος Περιφερειάρχης. Στη συνέχεια, δίνοντας το δικό του στίγμα τόνισε: «Και δημιουργική ανατροπή χωρίς εσάς που είστε για μένα δημόσιοι λειτουργοί και όχι οι υπάλληλοι του δημοσίου, οι τεμπέλιδες, τα λαμόγια που σας έχει έτσι καταστήσει η σημερινή κυβέρνηση, δεν μπορεί να γίνει».
   Έπειτα αναφέρθηκε στο πλαίσιο που θα ήθελε να λειτουργήσει και το οποίο διακρίνεται από τη συλλογικότητα, τη συναπόφαση και την άμεση δημοκρατία με ενεργούς τους πολίτες. Κλείνοντας, ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους τον κ. Σαββόπουλο,τον κ. Ταλίδη καθώς και τον κ. Δακή

   Ο κ. Σαββόπουλος υποδέχτηκε στη συνέχεια στο γραφείο του την νέα Περιφερειακή Αρχή και παρέδωσε οικονομικά στοιχεία πεπραγμένων της προηγούμενης αυτοδιοικητικής περιόδου.

   Traveler Traveler Traveler Traveler

    

   To Top