Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Πού είναι οι δημότες Κοζάνης;

Θεατρική παράσταση «Ο Άνθρωπος Ανεμιστήρας ή Πώς να Ντύσετε έναν Ελέφαντα». Πρόκειται για μία άκρως συγκινητική παράσταση όπου άνθρωποι με διαφορετικές αναπηρίες συνεργάζονται άψογα και προσφέρουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Η παράσταση απεικονίζει καθημερινές ιστορίες για την αναπηρία, τη διαφορετικότητα και τους ανθρώπους γύρω από αυτήν. Αποτελεί σύμπραξη της μεικτής ομάδας «Εν δυνάμει» νέων με δυνητικές ικανότητες, συνομήλικων νέων, γονιών και φίλων.

Ας εισέλθουμε όμως λίγο πιο βαθιά… η Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης, όπου και φιλοξενείται η παράσταση, ήταν σχεδόν άδεια. Το εισιτήριο για την παράσταση κοστίζει μόλις 5 ευρώ, συνεπώς δεν υπάρχει δικαιολογία. Πού είναι οι δημότες Κοζάνης; Ποια είναι η ευαισθητοποίηση; Δεν υπάρχει ούτε καν το αίσθημα της περιέργειας; Πότε επιτέλους θα φέρουμε (πιο) κοντά μας το διαφορετικό; Πότε πια θα σταματήσει η απομόνωση του διαφορετικού; Για του λόγου του αληθές, η παράσταση σε τοποθετεί ακριβώς μέσα στο «πρόβλημα». Σου δημιουργεί το αίσθημα της ευθύνης. Σε κάνει να αναρωτηθείς, να αναρωτηθείς για τον εαυτό σου, για τη στάση που κρατάς σε θέματα τέτοιου περιεχομένου. «Εσύ τί θα έκανες εάν…;»

Ελπίζω κι εύχομαι απόψε (στις 21.00) η Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης να είναι ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο. Από κόσμο που θέλει να δει κατάματα πως είναι δυνατόν άνθρωποι διαφορετικοί να συνεργάζονται άψογα και να αναδεικνύουν το γεγονός ότι η διαφορετικότητα δεν είναι πρόβλημα. Η ίδια η κοινωνία είναι ανέτοιμη να δεχτεί τη διαφορετικότητα ως μη πρόβλημα.

Την ανεπανάληπτη αυτή παράσταση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Κοζάνης, κος Λευτέρης Ιωαννίδης, όπως επίσης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κος Πάρις Κουκουλόπουλος, με τα των συζύγων τους.

Αίγλη Καρανάνου

The_fan_man_06 The_fan_man_02(1) - Εν δυνάμει The_fan_man_04 The_fan_man_03

 

 

To Top