Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Η παράσταση «Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή Πώς να ντύσεις έναν ελέφαντα» στην Κοζάνη

   Poster

   Πρόκειται για μία σειρά από καθημερινές, «ξεχωριστές» ιστορίες για την αναπηρία, τη διαφορετικότητα και τους ανθρώπους γύρω από αυτήν. Αποτελεί μία σύμπραξη της μεικτής ομάδας «Εν δυνάμει» νέων με δυνητικές ικανότητες, συνομήλικων νέων, γονιών και φίλων. Η ομάδα «Εν Δυνάμει» δραστηριοποιείται από το 2008 και έχει ως στόχο των καλλιτεχνικών της δράσεων την ενσωμάτωση του «διαφορετικού» μέσα στο χώρο των τεχνών.

   Η παράσταση μέσα από ποιήματα, τραγούδια, εικόνες αλλά και με στοιχεία ντοκιμαντέρ, μιλάει ανοιχτά για τη διαφορετικότητα και τους ανθρώπους γύρω από αυτήν. Όλα τα στιγμιότυπα που διαρθρώνουν την αφήγηση της παράστασης είναι εμπνευσμένα από τις αληθινές ιστορίες των ανθρώπων που τις αναπαριστούν.

   Μέσα από τη διαδρομή προς την παράσταση δόθηκε μεταξύ των μελών ο κοινός τόπος να δημιουργήσουν από την αρχή μία νέα γλώσσα επικοινωνίας. Μία γλώσσα που θα ωθήσει τον θεατή να αποστασιοποιηθεί από τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπά του, να σκεφτεί τα σημεία που τον ενώνουν με το «αλλιώτικο» και να ξεχάσει για λίγο αυτά που τον χωρίζουν.
   Η ολοκληρωμένη συνεργασία των μελών με δυνητικές ικανότητες και των συνομήλικων νέων αποκαλύπτει τη δύναμη που έχει το σύνολο να προσπεράσει τα εμπόδια και να ενσωματώσει αρμονικά την κάθε διαφορετική πτυχή της ανθρώπινης φύσης.

    

   Θεατρική ομάδα Εν δυνάμει 
   Επιθυμία του θεατρικού συνόλου είναι η συμβολή του σε μία Τέχνη (εν προκειμένω θεατρική) που επιδιώκει τη ρήξη με την παραδοσιακή αντίληψη του κοινώς αποδεκτού, μία Τέχνη που συνειδητά απομακρύνεται από τις συμβατικές φόρμες κατανόησης του κοινωνικού συμπλέγματος. Στόχος των καλλιτεχνικών δράσεών της είναι η ενσωμάτωση του «διαφορετικού» και του «ανοίκειου» μέσα στο χώρο των τεχνών και η γνωριμία του μεικτού καλλιτεχνικού σχήματος «Εν δυνάμει» με το ευρύτερο θεατρικό κοινό ως μία ενεργή, ερευνητική, καλλιτεχνική οντότητα μέσα στην κοινωνία.
   Η παράσταση «Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή Πώς να ντύσεις έναν ελέφαντα» προέκυψε από την ασφυκτιούσα ανάγκη των μελών της ομάδας Εν δυνάμει να μοιραστούν ανοιχτά τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από το πρίσμα ενός καλλιτεχνικού γεγονότος.

   Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης στις 27 & 28 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ..

   The_fan_man_02(1) - Εν δυνάμει The_fan_man_03 The_fan_man_04 The_fan_man_06 The_fan_man_07(1) The_fan_man_08 The_fan_man_09

   To Top