Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Ραχήλ Μακρή: «Έρμαια σκληρών κακοποιών οι αστυνομικοί στα σύνορα της Δυτικής Μακεδονίας»

 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ Κας ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ ΗΛΙΑ ΚΩΣΤΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Από τον Αύγουστο του 2012 η Βουλευτής Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή και κοινοβουλευτική υπεύθυνη για την Δυτική Μακεδονία είχε επισημάνει με ερώτησή της προς τον αρμόδιο Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, τα χρόνια προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετώπιζε η Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, κάνοντας αναφορά στον μεγάλο αριθμό του στόλου των οχημάτων τα οποία έχρηζαν συντήρησης ή αντικατάστασης. Τον Ιούλιο του 2013 η Βουλευτής Κοζάνης επανήλθε με ερώτησή της προς τον αρμόδιο Υπουργό με θέμα τα προβλήματα των υπηρεσιών που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές δυνάμεις της Δυτικής Μακεδονίας, με χαρακτηριστική την έλλειψη κατάλληλων αλεξίσφαιρων γιλέκων, τα οποία εξασφαλίζουν προστασία από βαλλιστικές επιθέσεις όπλων τύπου Kalashnikov, όπως στην περίπτωση των Αλβανών που δολοφόνησαν τον άτυχο Ηλία Κωστένη.

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, είχε απαντήσει στην ερώτηση της Βουλευτού ως εξής: «Σε ό,τι αφορά τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης σύμφωνα με ενημέρωσή μας σας γνωρίζουμε ότι στην υπόψη υπηρεσία έχουν χορηγηθεί κατά την τελευταία τριετία μεταξύ άλλων 40 αλεξίσφαιρα γιλέκα…30 ασπίδες αστυνομικών που καλύπτουν τις επιχειρησιακές τους ανάγκες. Έστω υπόψη σύμφωνα με ενημέρωσή μας ο αριθμός των λειτουργικών αλεξίσφαιρων γιλέκων που είναι διατεθειμένα στις Υπηρεσίες της Α.Δ Κοζάνης ανέρχεται στα 142”.

Στα σοβαρά προβλήματα των αστυνομικών υπηρεσιών της Α.Δ Κοζάνης είχε αναφερθεί εκτενώς και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης με υπόμνημά της από τις 17 Απριλίου 2013 προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, στο οποίο είχε γίνει σχετική αναφορά στα αλεξίσφαρα γιλέκα των Υπηρεσιών της Α.Δ Κοζάνης όπου αναφερόταν χαρακτηριστικά: «Τα περισσότερα αλεξίσφαιρα γιλέκα των Υπηρεσιών της Α.Δ Κοζάνης, έχουν πλέον λήξει με αποτέλεσμα ο αριθμός των λειτουργικών να μην επαρκεί να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες του προσωπικού».

Δυστυχώς οι καταγγελίες των αστυνομικών και οι φόβοι τους επαληθεύτηκαν με τον χειρότερο τρόπο μετά το συμβάν της δολοφονίας του άτυχου αστυνομικού. Για τους λόγους αυτούς και προκειμένου να απαντήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί, η Κοινοβουλευτική υπεύθυνη για την Δυτική Μακεδονία κατέθεσε την υπ. αριθμ. 359 Επίκαιρη Ερώτηση με ημερομηνία 10/12/13 και θέμα «Έρμαια των εγκληματιών οι αστυνομικοί της Δυτικής Μακεδονίας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης

To Top