Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Ραχήλ Μακρή: «Τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα των λιγνιτωρυχείων και των ΑΗΣ»

Ο Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων έχει υπερτονίσει ότι: «Έχουμε για μέτρο κάθε πράξης μας το συμφέρον των εργαζομένων και της κοινωνίας».

Οι εργαζόμενοι του Ορυχείο Καρδιάς δεν πληρώνονται για μήνες, δεν έλαβαν δώρο Χριστουγέννων, ούτε την αμοιβή για την υπερωριακή του απασχόληση.

Οι εργαζόμενοι στους εργολάβους-ιδιώτες λαμβάνουν μηδενική ή ελάχιστη εκπαίδευση και τους ανατίθενται, συνήθως, οι πιο βαριές δουλειές των Ορυχείων.

Δουλεύοντας σε σκληρές και αντίξοες συνθήκες διακινδυνεύουν κάθε μέρα την υγεία τους, καθώς δεν τους παρέχεται ο απαιτούμενος εξοπλισμός ασφαλείας, την σωματική τους ακεραιότητα και την ίδια τους την ζωή, αφού τα ατυχήματα και δυστυχήματα είναι αρκετά συχνά.

Η Ελλάδα άλλαξε σελίδα, όλοι μαζί θα παλέψουμε για την αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών και την ανατροπή παγιωμένων συνθηκών εκμετάλλευσης ανθρώπων.

Τέλος στις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας.

Ίση αμοιβή για ίση εργασία.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων στο ορυχείο Καρδιάς και θα τους στηρίξουμε με κάθε απαιτουμένη θεσμική και κοινοβουλευτική δράση για την δικαίωση των ηθικών και νόμιμων αιτημάτων τους.

Έχω αποστείλει επιστολή με την οποία ζητώ συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να τον ενημερώσω για το κρίσιμο ζήτημα των εργολαβικών εργαζόμενων, τις υλοποιημένες λύσεις μέσω του θεσμικού έργου και τις προτάσεις για την οριστική και αποτελεσματική έξοδο από τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στα λιγνιτωρυχεία και τους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς.

To Top