Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Συνάντηση Ε. Ουζουνίδου με Δ. Λαμπρόπουλο

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τη βουλευτή Ευγενία Ουζουνίδου, τον συντονιστή Π.Ε. Κοζάνης Πολιτίδη Τάσο, τον συντονιστή ΟΜ Βοΐου Μάνιο Παναγιώτη και άλλα στελέχη, πραγματοποίησε συνάντηση με το Δήμαρχο Βοΐου κ. Λαμπρόπουλο Δημήτριο,  με υπηρεσίες του Δήμου Βοΐου, καθώς και με εκπρόσωπους των εργαζομένων στο ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού), Βοήθεια στο σπίτι, τα ΚΗΦΗ (Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων).

Στο δήμαρχο Βοΐου τέθηκε το θέμα του ερωτηματολόγιου από τον κ. Φούχτελ για την «απογραφή» των χαρακτηριστικών και των υποδομών των Ελληνικών ΟΤΑ, που ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά μια πλήρη καταγραφή των γεωμορφολογικών, πληθυσμιακών και οικονομικών χαρακτηριστικών της περιοχής, τις υποδομές, την πολιτιστική δραστηριότητα και βέβαια τα απορρίμματα.

Το ερωτηματολόγιο που απέστειλε με απροκάλυπτο τρόπο η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας για την προώθηση μεγάλων ιδιωτικών γερμανικών συμφερόντων και συνιστά θεσμική εκτροπή στο μέτρο που ο κ. Φούχτελ δεν έχει καμία δικαιοδοσία να προβεί σε τέτοιες ενέργειες. Επίσης, η αυτοδιοίκηση που απαξιώνεται καθημερινά και βάλλεται από τις μνημονιακές πολιτικές πρέπει να ορθώσει το ανάστημα της απέναντι σε αυτούς που καραδοκούν για να βάλουν στο χέρι τον δημόσιο πλούτο.

Ο δήμαρχος Βοΐου, κ. Λαμπρόπουλος, απάντησε ότι το ερωτηματολόγιο θα επιστραφεί πίσω στον αποστολέα, τη στιγμή που δεν είναι θεσμικός φορέας και πως σε τέτοιου είδους θέματα μόνο εάν ζητηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών προτίθεται να απαντήσει.
Για το θέμα του πολεοδομικού σχεδίου της Σιάτιστας που του τέθηκε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, θέμα 25ετίας, που μετά από συνεννόηση με το ΥΠΕΚΑ εκκρεμεί η επικύρωσή του από την επιτροπή ΣΟΑΧ της περιφέρειας, απάντησε ότι είναι άμεση πρόθεση του, έπειτα από την σχετική έγκριση του  Δημοτικού Συμβουλίου, να προωθηθεί για την οριστική επίλυσή του.

Στη συνάντηση με τους εργαζομένους των ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού), Βοήθεια στο σπίτι, ΚΗΦΗ (Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων), τέθηκε από τη μεριά τους το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται λόγω του ότι έχουν να πληρωθούν 4 μήνες (και ενώ τρέχουν τόσες πρόσθετες φορολογικές υποχρεώσεις), οι ελλείψεις σε προσωπικό και η υπερπροσπάθειά τους -λόγω της γεωμορφολογικής δομής του Βοΐου- να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες φροντίδας των ηλικιωμένων σε κάθε χωριό του Δήμου.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την υποστήριξη στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, τα οποία είναι και θεσμικά κατοχυρωμένα, και πως από τη μεριά του θα κάνει ότι είναι δυνατόν σε όλα τα επίπεδα για την επίλυση αυτών.

To Top