Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών για κλοπή σε περιοχή της Κοζάνης

Χθες (16-07-2015) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ενός 45χρονου και μιας 33χρονης, για κλοπή.

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ο 45χρονος χθες (16-07-2015) το πρωί, προσποιούμενος υπάλληλο της Δ.Ε.Η κατάφερε να εισέλθει σε οικία ιδιοκτησίας 80χρονης ημεδαπής σε περιοχή της Κοζάνης, με το πρόσχημα μηχανικής βλάβης στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση και να αφαιρέσει, με τη βοήθεια της 33χρονης, το χρηματικό ποσό των χιλίων οκτακόσιων ευρώ (1800€) και μία χρυσή λίρα.

Οι δύο προαναφερόμενοι αναζητούνται εντός των ορίων του αυτοφώρου, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης.
Με αφορμή το περιστατικό αυτό η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, έκρινε σκόπιμο να δημοσιοποιήσει τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών:

Μην πείθεστε εύκολα από άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.
Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

To Top