Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

0 κ. Τσίπρας περιφρονεί τη λαϊκή κυριαρχία

Ο πρωθυπουργός έβαλε ένα πολιτικό στοίχημα στις ευρωεκλογές το οποίο έχασε παταγωδώς. Προανήγγειλε εθνικές εκλογές, χωρίς να είναι υποχρεωμένος σε αυτό, επικαλούμενος τη δημοκρατική του ευαισθησία. Με την απόφασή του, όμως, ουσιαστικά αναγνώρισε το έλλειμμα της πολιτικήςτου νομιμοποίησης: την αναντιστοιχία της κοινοβουλευτικής του δύναμης με το εκλογικό σώμα. Ομολόγησε ότι με αυτούς τους συσχετισμούς δεν μπορεί να κυβερνήσει!

Από τις δύο συνταγματικές λύσεις, δεν επέλεξε την παραίτηση της κυβέρνησής του και τον σχηματισμό υπηρεσιακής (εκλογικής) {βλ. άρθρα 38 και 37 παρ. 3 Σ} αλλά τη διάλυση της Βουλής με την επίκληση εθνικού θέματος εξαιρετικής σημασίας {βλ. άρθρα 41 παρ 2 Σ}. Αναμενόμενο (ειδικά από αυτόν)!

Και ενώ, ενόψει των παραπάνω, όλοι περίμεναν την παύση του εκτελεστικού και νομοθετικού έργου από μία κυβέρνηση που υπέστη συντριπτική ήττα, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να κυβερνά (!), συνεχίζει να νομοθετεί (!), δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση με αποφάσεις που δεν προλαβαίνει να εφαρμόσει ο ίδιος!

Ασκεί εξουσία που παραβιάζει τη δημοκρατική αρχή!

Τελικά, με την ψήφο τους οι πολίτες δεν αποδοκιμάζουν μόνο την πολιτική της απερχόμενης κυβέρνησης στα οικονομικά και εθνικά ζητήματα. Προστατεύουν και τους θεσμούς και τη συνταγματική τάξη, από τον κ. Τσίπρα!

 

Στάθης Κωνσταντινίδης

Διδάκτωρ Νομικής – Δικηγόρος

Πολιτευτής ΝΔ Ν. Κοζάνης

To Top