Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

1η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Το μήνυμα για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 2014, είναι «Getting to Zero», μήνυμα που αντανακλά τους στόχους του στρατηγικού σχεδίου του UNAIDS (Κοινό Πρόγραμμα του ΟΗΕ για τον ιό του AIDS) για την περίοδο 2011-2015: «Μηδενίζουμε τις νέες μολύνσεις από τον HIV, μηδενίζουμε τις διακρίσεις, μηδενίζουμε τους θανάτους από AIDS».

Μαζί, μπορούμε να εξαλείψουμε την επιδημία του AIDS μέχρι το 2030, τονίζει ο Michel Sidibé, εκτελεστικός διευθυντής του UNAIDS.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, ο Michel Sidibé κάνει αναφορά στην πρόσφατη επιδημία του Έμπολα που πλήττει τη Δυτική Αφρική.

«Ό Έμπολα μας υπενθύμισε τι αντιμετωπίσαμε στο ξεκίνημα της μάχης ενάντια στον HIV. Ο κόσμος κρυβόταν, φοβόταν, υπήρχε στίγμα και γίνονταν διακρίσεις, δεν υπήρχε ελπίδα. Θέλουμε να πούμε ευχαριστώ στην παγκόσμια κοινότητα για την αλληλεγγύη που επέδειξε, για την κινητοποίησή της, θέλουμε να πούμε ευχαριστώ στου επιστήμονες που έγιναν ακτιβιστές. Έτσι, καταφέραμε να μετατρέψουμε την τραγωδία σε ευκαιρία.»

To Top