Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Πικ – Νικ με τους Φίλους Κλασσικού Αυτοκινήτου Δυτικής Μακεδονίας στο Νυμφαίο Φλώρινας την Κυριακή 14 Ιουνίου

Φίλοι Κλασσικού Αυτοκινήτου Δυτικής Μακεδονίας - Λογότυπο

Οι Φίλοι Κλασσικού Αυτοκινήτου Δυτικής Μακεδονίας προσκαλούν τα μέλη τους και μή να συμμετάσχουν στην επερχόμενη περιήγηση «Πίκ-Νίκ με τους ΦΙ.Κ.Α.ΔΥ.Μ» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14-Ιουνίου-2015 με σημείο εκκίνησης την πόλη της Κοζάνης και προορισμό το Νυμφαίο Φλώρινας.

Το χωριό Νυμφαίο (παλαιότερα Νιβέστα ή και Νεβέσκα) είναι ορεινός οικισμός (υψόμ. 1.350) που έχει χαρακτηρισθεί «διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός». Υπάγεται στο Δήμο Αμυνταίου του Νομού Φλώρινας. Βρίσκεται στο νότιο άκρο του νομού, στις ανατολικές κλιτείς του όρους Βέρνου, σε απόσταση 57 χλμ. από την πόλη της Φλώρινας μέσω του οδικού άξονα Ξινού Νερού. Οι ταξιδιωτικοί οδηγοί το παρουσιάζουν ως ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης, ενώ στον παγκόσμιο διαγωνισμό της U.N.E.S.C.Ο. διεκδίκησε το Διεθνές Βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την άριστη διαχείριση πολιτιστικού αποθέματος και φυσικού περιβάλλοντος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
9:30 Συνάντηση των συμμετεχόντων στο γραφείο του συλλόγου. Διεύθυνση γραφείου Ακράγαντα 1 και Μ. Θεοδωράκη γωνία.
10:00 Εκκίνηση εκδήλωσης.
11:30 Άφιξη και μικρή ανασυγκρότηση στη Φλώρινα.
11:45 Εκκίνηση από τη Φλώρινα και κατεύθυνση προς Νυμφαίο μέσω Υδρούσας.
12:30 Άφιξη στο Νυμφαίο, παρκάρισμα στο κοινοτικό parking στην είσοδο του οικισμού.
12:45 Προαιρετική επίσκεψη στον Αρκτούρο- ξενάγηση από υπεύθυνο του Αρκτούρου στο χώρο όπου ζουν οι αρκούδες. (Το κόστος της ξενάγησης βαραίνει τον καθένα ξεχωριστά).

Μετά το πέρας της ξενάγησης τα πληρώματα είναι ελεύθερα να περπατήσουν στα όμορφα πέτρινα σοκάκια του οικισμού ή να απολαύσουν τον καφέ τους ή το γεύμα τους στα τοπικά καταστήματα (ταβέρνες και καφετέριες). Απαραίτητος εξοπλισμός: Παπούτσια περιπάτου, καπέλο, ελαφριά και αντιανεμική ένδυση.
17:00 Τέλος της εκδήλωσης, αναχώρηση των πληρωμάτων για τις έδρες τους.

Υ.Γ επειδή η διαδρομή για κάποιους είναι άγνωστη θα δημιουργηθούν γκρουπάκια οχημάτων στα οποία θα προπορεύεται πλοηγός (μέλος του Δ.Σ) για λόγους ασφαλείας. Ανώτατο όριο ταχύτητας ορίστηκαν τα 50 χλμ/ώρα και τα οχήματα θα τηρούν υποχρεωτικά την απαραίτητη απόσταση ασφαλείας μεταξύ των οχημάτων.
Το Δ.Σ των ΦΙ.Κ.Α.ΔΥ.Μ. έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας καταγράφοντας τα πιθανώς επικίνδυνα σημεία της διαδρομής καθώς και όλη τη διαδρομή για την διευκόλυνση και την ασφαλέστερη μετακίνηση των πληρωμάτων

 

Για το Δ.Σ

Ο Γενικός Γραμματέας

Χριστοδούλου Βασίλειος

 

To Top