Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτισμός

Κατάταξη Δρομέων του Απολλοδώρου 2014

   Το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014 η Λ΄ ΕΠΚΑ, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής και ο Σύλλογος “Φίλοι Μουσείου και Αρχαιοτήτων Αιανής”, με την οικονομική υποστήριξη του Δήμου Κοζάνης, πραγματοποίησαν το 13ο ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΥ προς τιμήν του αρχαίου Αιαναίου δρομέα, στο πλαίσιο των

   εκδηλώσεων με την επωνυμία Αἰαναῖα Ἆθλα,.

   Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Συμμετείχαν 147 αθλητές, άντρες και γυναίκες, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας από 5 έως 68 ετών και τερμάτισαν όλοι, χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα. Η ατμόσφαιρα των αγώνων υπήρξε ενθουσιώδης.

   Ο αγώνας δρόμου επί ανωμάλου εδάφους, αποστάσεων 1.000, 3.000 και 5.000 μέτρων, είχε ως αφετηρία το Αρχαιολογικό Μουσείο και πορεία προς το ρέμα του Χάνδακα (θέση ιδιαίτερου φυσικού κάλλους), τους αρχαιολογικούς χώρους (αρχαία πόλη και βασιλική νεκρόπολη), το πλατανόδασος της θέσης Γιαννούκα Βρύση και τη μεταβυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και κατέληξε στην κεντρική πλατεία της Αιανής.
   Οι νικητές κάθε κατηγορίας πήραν τα μετάλλιά τους και όλοι οι συμμετέχοντες πήραν τον έπαινο συμμετοχής, καπέλο, ενημερωτικά φυλλάδια από τις εκδόσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου και δάφνινο στεφάνι.

   Το 13ο Δρόμο του Απολλοδώρου τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Στον αγώνα έλαβε μέρος, όπως κάθε χρόνο, ομάδα ομογενών και αμερικανών φοιτητών, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Αιανή και την Κοζάνη, συνοδευόμενοι από τον κ. Ηλία Τομάζο, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας «ΠΑΙΔΕΙΑ» των Η.Π.Α. και από καθηγητές του πανεπιστημίου του Κονέκτικατ.
   Μετά την απονομή των μεταλλίων, βραβεύτηκαν οι απόγονοι του μαχητή των Βαλκανικών Πολέμων Ευάγγελου Ζιώτα από την Κορυφή Βοΐου, Ευάγγελος και Αντώνιος Ζιώτας, οι οποίοι ζουν στην Αμερική.

   Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες και τους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα τον κ. Χάρη Γελαδάρη, πρόεδρο του Ο.Α.Π.Ν. Δήμου Κοζάνης και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αιανής, κ. Γεώργιο Φτάκα, για την υλική και ηθική υποστήριξη.

   Ευχαριστούμε επίσης,
   *την Τροχαία Κοζάνης, για τη συμβολή της στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα,
   *το γιατρό κ. Χαρίσιο Μεντελή, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας,
   *τον κ. Τσεγγενέ, προϊστάμενο του Ε.Κ.Α.Β. Κοζάνης, που παραχώρησε πρόθυμα το ασθενοφόρο, και τους εθελοντές του πληρώματος Γεώργιο Γκαραλιό και Κυριάκο Αλεξιάδη,
   *το Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δυτικής Μακεδονίας, για την χορηγία των αριθμών και των καρτελών των αθλητών,
   *τον κ. Ιωάννη Τσάγια, για την παραχώρηση της μικροφωνικής εγκατάστασης,
   *τους Ραδιοερασιτέχνες Κοζάνης του Συλλόγου ΣΥΡΑΚΟΖ, για τη συνδρομή τους,
   *τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κοζάνης, που παρείχαν βοήθεια σε όποιον τη χρειαζόταν.

   Πολλές ευχαριστίες οφείλουμε στους εργαζόμενους του Μουσείου, στα μέλη του Συλλόγου και στους εθελοντές, για την πρόθυμη και φιλότιμη προσφορά τους.

   Οι θερμότερες ευχαριστίες ανήκουν στους αθλητές, που ήταν η ψυχή των αγώνων και ο βασικός παράγοντας επιτυχίας τους. Η προσπάθειά τους αποτελεί παράδειγμα για τους νέους, ώστε να ενστερνιστούν τα ιδεώδη της ευγενούς άμιλλας, της ανιδιοτέλειας και της καλοκαγαθίας.
   Το αρχείο με τα αποτελέσματα του αγώνα αποτελεί συνέχεια του δελτίου τύπου
   Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 14ο Δρόμο του Απολλοδώρου, το καλοκαίρι του 2015.

    

   Για τη Λ΄ ΕΠΚΑ                                             Για το Σύλλογο
   Χριστίνα Ζιώτα                                               Γ. Καραμήτρου-Μεντεσίδη
   Αν. Προϊσταμένη                                            Πρόεδρος

   dromeis

   To Top