Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πολιομυελίτιδας η 24η Οκτωβρίου

Του Ροταριανού Ομίλου Κοζάνης
“Ο Λασσάνης”
Από τον Προδιοικητή Μπάμπη Αθανασιάδη

 
Ως είναι γνωστό η 24η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πολιομυελίτιδας.
Ας δούμε όμως, ποια είναι η προσφορά του Ρόταρυ για την εκρίζωση του Ιού της Πολιομυελίτιδας από τον πλανήτη Γη.
Περιληπτικά θα αναφέρω, ότι η εκστρατεία του Ρόταρυ για την εκρίζωση της Πολιομυελίτιδας ξεκίνησε το 1980, όταν καταγραφόταν περί τις 1000 περιπτώσεις καθημερινά παγκοσμίως.
Σήμερα υπάρχουν μόνο τρεις χώρες στον κόσμο στις οποίες δεν έχει σταματήσει η ύπαρξη του Ιού. Το Αφγανιστάν, η Νιγηρία και το Πακιστάν, λόγω της γεωγραφικής απομόνωσης, της ελλιπούς δημόσιας υποδομής καθώς και των ένοπλων συρράξεων και των πολιτιστικών εμποδίων που υπάρχουν σε αυτές τις χώρες.
Το 2012 έχει αναφερθεί από το Ρόταρυ μια μείωση κρουσμάτων κατά 99% από το 1980.Οι Ροταριανοί όλου του κόσμου έχουν βοηθήσει ώστε να εμβολιαστούν πάνω από δυο δισεκατομμύρια παιδιά κατά της πολιομυελίτιδας σε 122 χώρες, στήνοντας υπαίθρια ιατρεία σε όλες τις υποανάπτυκτες χώρες.
Το Ρόταρυ έχει συνεισφέρει, έως σήμερα περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια και ακόμα αμέτρητες ώρες δουλειάς και θα συνεχίσει βεβαίως αυτή τη χρονοβόρα και πολυδάπανη προσπάθεια την οποία έχει ξεκινήσει, έως ότου εκριζώσει τον Ιό της πολιομυελίτιδας, από όλο τον κόσμο.
Εμείς οι Ροταριανοί είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι, ότι δεν είναι μακριά η ημέρα που θα ανακοινώσει το Ρόταρυ, ότι όλος ο κόσμος είναι απαλλαγμένος από αυτή τη μάστιγα του αιώνα και αυτό θα είναι ένα θείο δώρο στα παιδιά όλου του κόσμου από το Ρόταρυ.
Οι Ροταριανοί όλου του κόσμου είμαστε υπερήφανοι για την ιδιότητα μας αυτή και για το έργο που μέχρι σήμερα επιτελέσαμε, θα γίνουμε και ευτυχείς, αν στη συνέχεια δικαιωθούμε συμμετέχοντας ενεργά στο κτίσιμο της νέας κοινωνίας σε μια συνεχή ανέλιξη του ανθρώπου που όλος ο κόσμος περιμένει και ελπίζει.

polio rotary

To Top