Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

75χρονη έβαλε τέλος στη ζωή της για να αποφύγει τα γηρατειά

Μια 75χρονη γυναίκα από τη Βρετανία, η οποία είχε προβλήματα υγείας, πρόσφατα έθεσε τέλος στη ζωή της, διαπράττοντας υποβοηθούμενη αυτοκτονία σε κλινική της Ελβετίας.

Η Gill Pharaoh, που εργαζόταν για χρόνια ως νοσοκόμα ασθενών που υπέφεραν από σοβαρές ασθένειες, δήλωσε σε συνέντευξή της πριν διακόψει τη ζωή της πως η τρίτη ηλικία δεν της φαίνεται διασκεδαστική και πως ήδη η ίδια έχει αρχίσει να γερνάει και τα πράγματα δεν θα καλυτερέψουν.

Μάλιστα, ανέφερε πως δεν είχε κανέναν ενθουσιασμό και κανένα πάθος για τη ζωή της, γεγονός που απέδωσε σε όλα όσα είχε δει κατά τη διάρκεια της καριέρας της. «Έχω φροντίσει ηλικιωμένους ανθρώπους σε όλη μου τη ζωή και πάντα έλεγα πως δεν θα αφήσω ποτέ τον εαυτό μου να γεράσει».Αν και η απόφαση της Pharaoh δεν εγκρίθηκε από τον σύζυγο και τα παιδιά της, τελικά υποστήριξαν την επιλογή της.

Ο σύζυγός της δήλωσε στο BBC πως πριν από 5 χρόνια, όταν η Pharaoh αρρώστησε, επηρεάστηκε πολύ από αυτό το γεγονός και μετά την ανάρρωσή της, δεν ήταν το ίδιο άτομο με πριν.

Σε ανάρτηση ενός blog με τίτλο «My Last Word» (Η τελευταία μου λέξη), η 75χρονη δήλωσε ότι θέλει οι άνθρωποι να τη θυμούνται όπως ακριβώς είναι τώρα, στην ηλικία αυτή, και όχι λίγο πριν το τέλος της.

Gillpharaoh

To Top