Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Το 96% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι αποκλεισμένο από τη τραπεζική χρηματοδότηση, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ

Μετά την συνάντηση που είχε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Νίκος Δένδιας, με τους προέδρους της ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και την Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι τρεις φορείς είχαν συνάντηση σήμερα με τον κ. Δένδια για να τον ενημερώσουν για τις προτάσεις τους που αφορούν στη μετεξέλιξη των συνεταιριστικών τραπεζών σε αναπτυξιακές τράπεζες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σήμερα το 96% των ΜμΕ δεν έχουν καμία πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ. Αυτό τόνισε ο κ. Καββαθάς είναι ένα διαρθρωτικό πρόβλημα των συστημικών τραπεζών που προϋπήρχε της κρίσης και αξίζει να σημειωθεί ότι το 50% των μικρομεσαίων επιχειρηματιών δεν πήγαινε καν στις τράπεζες γιατί ήξερε ότι εκ των προτέρων δεν θα είχε καμία τύχη η αίτησή του για τραπεζικό δανεισμό.

Ο κ. Καββαθάς πρόσθεσε ότι κατά την διάρκεια της σημερινής συνάντησης συμφωνήθηκε ότι θα επακολουθήσει νέα που θα αφορά σε ποιο εξειδικευμένες προτάσεις σε σχέση με τις συνεταιριστικές και τη μετατροπή τους σε αναπτυξιακές, ενώ θα συνεχιστεί η συζήτηση για τη πρόταση του ΥΠΑΝ να μετεξελιχθεί το ΕΤΕΑΝ σε αναπτυξιακή τράπεζα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για την απόφαση της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. να δίνονται τα στοιχεία του ΤΕΙΡΕΣΙΑ σε όποιον υποβάλλει αίτηση, ο κ. Καββαθάς απάντησε: τα προσωπικά δεδομένα των επιχειρήσεων δεν μπορεί να είναι φειγ-βολάν.

To Top