Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Απόψεις

Αέρας ανανέωσης ή ανατροπής;

Εντελώς ανανεωμένο το ψηφοδέλτιο Δακή

Η ανανέωση ξεκινά από τους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων αφού δύο στους τέσσερις έχουν αντικατασταθεί. Παραμένουν οι Σόκουτης και Σαββόπουλος και εισέρχονται οι Βόσδου και Γιάτσιος.

Είναι βέβαιο πλέον ότι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που θα καθήσουν στις καρέκλες του Περιφερειακού Συμβουλίου θα είναι νέα πρόσωπα. Η επιλογή τους από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Δακή επιβεβαιώθηκε και από την σταυροδοσία που έλαβαν από τους πολίτες που εμμέσως πλην σαφώς δήλωσαν ότι επιθυμούν την ανανέωση.

Στην Καστοριά, υπάρχει πλήρης ανανέωση αφού οι Ταλίδης, Χαρούμενος και Εμμανουηλίδης βρέθηκαν κάτω από την όγδοη και μη εκλέξιμη θέση. Οι Ζήδρου, Κοζατσάνη, Κυριακίδου και Σαρής βρίσκονται στις τέσσερις πρώτες θέσεις με το γυναικείο φύλο να μονοπωλεί.

Στα Γρεβενά, μόνον η Μαρία Τσακνάκη επανεκλέγεται στην τέταρτη θέση με τον Κουτσοτόλη, Τζήμα και Χατζηζήση και κερδίζουν τις τρεις πρώτες θέσεις.

Στην Φλώρινα, επανεκλέγονται οι Κιοσές και Ευαγγέλου ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι επίσης νέα πρόσωπα.

Στην Κοζάνη, δικαιώθηκαν οι επιλογές του Γιώργου Δακή για τα παλαιότερα στελέχη, Σβώλη, Μαργαρίτη, Πάτρα, Μιχαηλίδη και Τοπαλίδη που επανεκλέγονται με όλους τους υπολοίπους εκλεγέντες να είναι νέα πρόσωπα. Οι περισσότεροι νεοεκλεγέντες είναι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, με εμπειρία στην πολιτική και διοίκηση αλλά και ήθος επαγγελματικό και κοινωνικό.

Ενδιαφέρον το ψηφοδέλτιο Καρυπίδη

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι μιλάμε για νέα πρόσωπα στις Περιφερειακές Ενότητες ως αποτέλεσμα της πρώτης εμφάνισης του Συνδυασμού τα οποία θα κληθούν να αποδείξουν τις ικανότητές τους στη διοίκηση  και γενικότερα στην λήψη αποφάσεων για τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας χωρίς εξαιρέσεις, διαχωρισμούς και εμπάθειες.

Δύο Αντιπεριφερειάρχες στο ψηφοδέλτιο Καρυπίδη, Πλακεντάς και Σημανδράκος, είναι ήδη παλαιότερα στελέχη και μάλιστα ο πρώτος πολλάκις δοκιμασμένος ως Πρόεδρος Νομαρχιακού και στη συνέχεια Περιφερειακού Συμβουλίου με την παράταξη Δακή.

Στην Καστοριά, το ψηφοδέλτιο Καρυπίδη εκλέγει νέα εντελώς πρόσωπα και μονοπωλεί το ανδρικό φύλο.

Στα Γρεβενά και στην Φλώρινα σημειώνεται ακριβώς το ίδιο φαινόμενο των νέων ονομάτων.

Στην Κοζάνη όμως εκλέγονται ανάμεσα στους τέσσερις πρώτους τα παλαιά και δυσαρεστημένα (;) στελέχη του Γιώργου Δακή, Τσότσος Παύλος και Κεχαγιάς Φώτης με την πρώτη δεκάδα να στελεχώνεται από νέα πρόσωπα.

Μήπως τελικά η ανανέωση του συνδυασμού Δακή  με τα νέα πρόσωπα που φέρνουν τον αέρα της αλλαγής προμηνύουν ένα καλύτερο και αποδοτικότερο σχήμα όπως οι καιροί το απαιτούν;

Το ερώτημα «αέρας ανανέωσης ή ανατροπή» μένει να απαντηθεί την Κυριακή στις 25 Μαϊου…

 

To Top