Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Ανακοίνωση του Δ.Σ. σχετικά με το Δημοτικό Σχολείο Κλείτου

Κατόπιν της ανακοίνωσης του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης στα ΜΜΕ για τη στέγαση του καλλιτεχνικού σχολείου στο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Κλείτου- η οποία μας αιφνιδίασε – μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου μας συναντήθηκαν με το Σύλλογο διδασκόντων του Δημοτικού σχολείου & Νηπιαγωγείου και συζήτησαν για το παραπάνω θέμα. Η γνώμη των εκπαιδευτικών σε όλη αυτή τη διαδικασία δεν ζητήθηκε για προφανείς λόγους.

Βλέπουμε σε θετική κατεύθυνση τη δημιουργία του καλλιτεχνικού σχολείου στην Κοζάνη, υπό την προϋπόθεση βέβαια να μη δημιουργούνται προβλήματα στις υφιστάμενες σχολικές μονάδες.

Σε συνεδρίαση του Δ.Σ στις 8/6/2018 αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία ότι:

Η μετακίνηση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ν.Κλείτου προκειμένου να στεγαστεί το καλλιτεχνικό σχολείο του Ν. Κοζάνης, γίνεται στο πλαίσιο της μείωσης του κόστους εκπαίδευσης,της πολιτικής των συγχωνεύσεων-καταργήσεων-υποβάθμισης και αναστολής των σχολείων, της κινητικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών και της δημιουργίας πολυδύναμων σχολικών μονάδων με 25άρια τμήματα. Αυτό έχει ως συνέπεια τη συρρίκνωση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς και το χάσιμο οργανικών θέσεων.

Διεκδικούμε:

  • Καμιά κινητικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών. Να μη χαθούν οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών.

  • Άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δημιουργία του καλλιτεχνικού σχολείου και για υλικοτεχνική υποδομή – κτιριακές εγκαταστάσεις νέων σχολείων- νηπιαγωγείων.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΤΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΙΛΔΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

To Top