Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Ανείπωτος θρήνος για τον 9χρονο Βασίλη που έπεσε στον Βουραϊκό

Πολύ κοντά στο σημείο που χάθηκε στο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού στην Αχαΐα πέφτοντας από τη γέφυρα στη θέση Σιφώνι βρέθηκε νεκρό το 9χρονο αγόρι που έκανε το μεσημέρι της Κυριακής πεζοπορία με τους γονείς και τα αδέλφια του.

Πρόκειται για σημείο που απέχει 7-8 χιλιόμετρα από το Διακοπτό. Εντοπίστηκε νεκρό από άντρες της ΕΜΑΚ που «χτένιζαν» την περιοχή από τη στιγμή που ενημερώθηκαν για το γεγονός.

Το σημείο στο οποίο βρέθηκε είναι μια απόκρημνη περιοχή με βράχια. Μεταφέρθηκε μάλιστα με συρμό του Οδοντωτού που διέθεσε ο ΟΣΕ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Αίγιο προκειμένου να γίνει η νεκροψία.

Κάτοικοι της περιοχής αλλά και ορειβάτες της ΕΜΑΚ έλεγαν στο MEGA ότι το σημείο που χάθηκε το παιδί είναι από τα πιο δύσκολα σημεία μιας κατά τα άλλα εύκολης διαδρομής για τους πεζοπόρους.

Σε τραγική κατάσταση είναι οι γονείς και ο αδελφός του άτυχου Βασίλη, που αδυνατούν να πιστέψουν πώς η εκδρομή τους από την Αθήνα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κατέληξε σε τραγωδία…

Οι σκηνές που συνόδευσαν την ανάσυρση του 9χρονου, λίγο πριν από τις 9.00 το βράδυ της Κυριακής, τη μεταφορά του αρχικά στο συρμό του οδοντωτού και την παραλαβή του στη συνέχεια από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παρέπεμπαν σε αρχαία τραγωδία, με το κλάμα και την κραυγή της μητέρας του να σκίζουν κυριολεκτικά τα βουνά της περιοχής.

Ο πατέρας του 9χρονου Βασίλη, δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη ενώ με το ζόρι είχε τις αισθήσεις του και, σύμφωνα με μαρτυρίες, μονολογούσε «είμαι ένας ανίκανος πατέρας. Έχασα το παιδί μου, πάρτε μου την επιμέλεια των παιδιών μου…».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, ο θάνατος του εννιάχρονου Βασίλη επήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, και όχι από πνιγμό, μετά την πτώση του στα νερά του Βουραϊκού ποταμού στην Αχαΐα.

Πηγή

To Top