Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Ανοιχτή Επιστολή Μελών του ΔΣ του ΕΒΕ Κοζάνης Προς τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Κοζάνης Νίκο Σαρρή

Κύριε Πρόεδρε,

Με μεγάλη μας λύπη, διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο, μια ακόμα φραστική επίθεση που εξαπολύσατε στη δημοκρατικά εκλεγμένη πλειοψηφία του Διοικητικού σας Συμβουλίου. Μια εξέλιξη που μας στεναχωρεί αφάνταστα, και θίγει τις προσωπικότητες μας, θίγει το κύρος του θεσμού, αλλά κυρίως θίγει εσάς λόγω των απρεπών, καφενειακού τύπου εκφράσεων.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάσαμε στην Εφημερίδα Πρωινός Λόγος και στο φύλλο της 13ης Δεκεμβρίου, δηλώσατε αναφερόμενος στην πλειοψηφία του σώματος πως «έχουν φτάσει στην απόλυτη γελοιοποίηση». Επειδή η φράση αυτή θίγει τις προσωπικότητες μας, σας καλούμε άμεσα να ζητήσετε δημοσίως συγγνώμη, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούμε να ζητήσουμε τη συνδρομή της Δικαιοσύνης για να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια μας, ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματα μας.

Κύριε Πρόεδρε, εμείς δεν βγήκαμε στα ΜΜΕ να σας βρίσουμε, παρ’ όλα τα διοικητικά προβλήματα και τις θεσμικές εκτροπές στις οποίες έχετε καταπέσει. Δεν σας βρίσαμε καν, όταν αποκαλύφθηκε πως όταν ήσασταν Πρόεδρος του ΕΒΕ, εκτελούσατε έργα του ΕΒΕ. Αλήθεια κ. Σαρρή, αντί να ζητήσετε συγγνώμη από τον Επιχειρηματικό Κόσμο, και να απολογηθείτε για τις ηθικά ασυμβίβαστες δουλειές σας με το Επιμελητήριο, ζητάτε και τα ρέστα;

Δυστυχώς όμως, πέρα από τα παραπάνω πολιτικά ατοπήματα, διαπιστώσαμε με μεγάλη μας θλίψη, πως στοχοποιείτε και επί προσωπικού, μέλη της Επιμελητηριακής Κοινότητας που «τόλμησαν» να αμφισβητήσουν τις νομικά κολάσιμες ενέργειες σας.

Συγκεκριμένα, διαβάσαμε επίσης στην προαναφερόμενη συνέντευξη σας, πως κάνετε μία τελείως ανήθικη αναφορά στην επαγγελματική δραστηριότητα ενός από τους υπογράφοντες την παρούσα επιστολή, του Παναγιώτη Μαλούτα, δημοκρατικά εκλεγμένου μέλους του ΔΣ και της ΔΕ του ΕΒΕ Κοζάνης. Η πέρα για πέρα ψευδής αναφορά σας αυτή, που έγινε με μόνο στόχο να πλήξει την ακεραιότητα του κ. Μαλούτα, υπονοεί πως ο κ. Μαλούτας υπέπεσε σε αντίστοιχο παράπτωμα με εσάς, όντας μέλος του ΔΣ του ΕΒΕ, και Λογιστής της ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΜΚΕ.

Κύριε Πρόεδρε αποτελεί τεράστιο ατόπημα εκ μέρους σας να λέτε ψέματα δημόσια. Αποτελεί τεράστιο ατόπημα να προβαίνετε σε τέτοιες δηλώσεις, ενώ είτε ενήμερος για την προ καιρού παραίτησης του κ. Μαλούτα από την επαγγελματική του ιδιότητα στο ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. 

Κύριε Πρόεδρε, δεδομένου ότι αποκρύψατε από το δημόσιο διάλογο την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του κ. Μαλούτα που έχει κατατεθεί γραπτώς και έχει πρωτοκολληθεί στις 30/10/2018 στο Εκθεσιακό Κέντρο με αρ. πρωτοκόλλου 57, αλλά και το γεγονός πως η προηγούμενη διοίκηση του Εκθεσιακού είχε ανανεώσει τη συνεργασία της με τον κ. Μαλούτα με απόφαση του Διοικητικού της συμβουλίου στις 1.12.2016 για δύο έτη ήτοι μέχρι το τέλος του 2018,καλείστε άμεσα να ζητήσετε δημόσια συγγνώμη από τον κ. Μαλούτα, άλλως η στάση σας θα εκληφθεί σαν μια εχθρικότατη ζημιογόνος και αντισυναδελφική πράξη, που μόνο στόχο έχει να πλήξει την ακεραιότητα ενός από τους διακεκριμένους λογιστές της τοπικής μας κοινωνίας, ένα από τα σοβαρότερα μέλη της επιμελητηριακής μας κοινότητας.

Τέλος, ζητούμε να πέσουν οι τόνοι από την πλευρά της μειοψηφίας που εκπροσωπείτε, καθώς με τις παραπάνω αναφορές αλλά και με την εν γένει στάση σας, έχει ήδη πληγεί το κύρος του Επιμελητηρίου μας.

 

Εν αναμονή των απαντήσεων σας

 

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΔΑΜ

 

ΜΑΛΟΥΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

ΜΗΤΛΙΑΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

ΜΟΥΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

ΠΟΥΓΑΡΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

 

ΤΣΑΜΠΟΥΡΗΣ ΦΩΤΙΟΣ

 

ΧΛΙΑΠΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

 

 

 

To Top