Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Αρνήθηκε εισαγωγή ασθενούς και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα

Όπως πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά μ.μ.ε., ο Δ/ντής της ψυχιατρικής κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Κοζάνης προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, για την άρνησή του να κάνει εισαγωγή νέου ασθενή για νοσηλεία στην κλινική, αφού, ως γνωστόν, εδώ και λίγες μέρες, με απόφασή του, “έκλεισε” την Ψυχιατρική, λόγω έλλειψης προσωπικού, για νοσηλεία νέων ασθενών.
Είναι προφανές ότι η διόγκωση της μη στελέχωσης του ΕΣΥ οδηγεί στην αναστολή της λειτουργίας κλινικών ή νοσοκομείων.
Είναι γνωστό ότι τα νοσοκομεία πλέον δουλεύουν μόνο χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων, νοσηλευτικού, ιατρικού και διοικητικού προσωπικού.
Είναι γνωστό ότι οι σύλλογοι εργαζομένων των νοσοκομείων έχουν πολλές φορές προειδοποιήσει για τον ανεπαρκή αριθμό εργαζομένων και χρηματοδότησης.
Είναι γνωστό ότι έχουν γίνει δεκάδες κινητοποιήσεις, συζητήσεις, συσκέψεις όπου όλοι συμφωνούν ότι «το πράγμα δεν πάει άλλο».
Σαν σύλλογοι υπαλλήλων Ο.Τ.Α. έχουμε πάρει ανάλογες πρωτοβουλίες στο πρόσφατο παρελθόν σε συνεργασία με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία.
Δεν υπάρχει πλέον χρόνος διαθέσιμος για πολιτικές αναλύσεις. ΑΜΕΣΑ πρέπει να παρθούν και ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ αποφάσεις που θα δώσουν υπόσταση στο δημόσιο αγαθό που ονομάζεται ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ για όλους.
Τα περιθώρια είναι ασφυκτικά.
Ελπίζουμε να μην έχουμε δραματικά περιστατικά όπου ξαφνικά οι «υπεύθυνοι» θα πέσουν από τα σύννεφα με τις τραγικές ελλείψεις του (ας το πούμε χάριν συντομίας) δημόσιου συστήματος υγείας.
Παραμένουμε αλληλέγγυοι στους εργαζομένους του δημόσιου (…) συστήματος υγείας και καλούμε επιτέλους την πολιτική ηγεσία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ανταποκρινόμενη στην επιλογή των ψηφοφόρων της με βάση τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ:
ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Τ.Α. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

To Top