Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι γιά ψητό κατσαρόλας, κομμένο σε κομμάτια
1/4 μπέϊκον
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
2 – 3 σκελίδες σκόρδο
μερικά καρότα κομμένα ροδέλες
1 μπουκάλι κρασί κόκκινο
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ.αλεύρι ή κόρν φλάουρ
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊδανό
μανιτάρια κομμένα σε φέτες ή μικρά ολόκληρα
Εκτέλεση:
Bάζουμε ελαιόλαδο σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο και τσιγαρίζουμε μέσα το κρέας, απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το μπέϊκον (ή το λαρδί) και τσιγαρίζουμε μαζί. Έπειτα προσθέτουμε και το κρεμμύδι, κατόπιν το σκόρδο και τα καρότα. Αφού τα γυρίσουμε για λίγο μαζί, σβήνουμε με ένα ολόκληρο μπουκάλι κόκκινο κρασί. Μόλις ρίξουμε μέσα το κρασί, ραντίζουμε από πάνω και μιά κουταλιά της σούπας αλεύρι, γιά να δέσει αργότερα η σάλτσα. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το φύλλο δάφνης, τον μαϊδανό, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1, ίσα – ίσα δηλαδή να σιγοβράζει το φαγητό. Το αφήνουμε έτσι να ψήνεται αργά, γιά 2 ώρες.
Στις 2 ώρες προσθέτουμε μέσα τα μανιτάρια, σκεπάζουμε πάλι και σιγοβράζουμε γιά μιάν ώρα ακόμα.