Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Βρετανία – Ξεκινά και πάλι αύριο η εκστρατεία για το δημοψήφισμα

Οι δύο αντίπαλες πλευρές στη Βρετανία που τάσσονται υπέρ και κατά της εξόδου από την ΕΕ, αναμένεται ότι αύριο θα επαναλάβουν την προεκλογική εκστρατεία τους, μετά τη διακοπή της, εξαιτίας της δολοφονίας της βουλευτού των Εργατικών, Τζο Κοξ.
Τα νομοθετικά σώματα στη Βρετανία, αναμένεται ν’ αποτίσουν φόρο τιμής στη δολοφονημένη βουλευτή, τη Δευτέρα, ενώ κλιμακώνεται ο πολιτικός προβληματισμός για το αν η δολοφονία της, θα επηρεάσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα.
Η πιθανότητα μιας βρετανικής ψήφου για την παραμονή στην ΕΕ, στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, μειώθηκε στο 65% σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχήματα του διαδικτυακού Betfair. Η ίδια πιθανότητα της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, έπεσε στο 60% την Πέμπτη, για ν’ αυξηθεί στο 67% χθες.
Παρά το γεγονός ότι τα γραφεία στοιχημάτων στη Βρετανία, αφήνουν να εννοηθεί ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής τους στην ΕΕ, οι δημοσκοπήσεις δίνουν μια αμφιλεγόμενη εικόνα σχετικά με τη συμπεριφορά, αλλά και την τελική επιλογή ψήφου, που θα κάνουν οι ψηφοφόροι στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
To Top