Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Χρήστος Ζευκλής: Αέριο στο Βόιο: Εφικτό

Επίσκεψη σε μονάδα συμπίεσης αερίου στην Σίνδο.

Στα πλαίσια της σύνθεσης του προγράμματος μας, αναζητούμε καθημερινά ιδέες και λύσεις που θα βοηθήσουν τον δήμο μας να κάνει σταθερά και αποφασιστικά βήματα προς ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Όντας ενήμεροι για τα προβλήματα που απασχολούν τους Βοιάτες, και οπλισμένοι με την απαραίτητη τεχνογνωσία, αναζητούμε προτάσεις οι οποίες είναι πάνω από όλα ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες, και που μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή άμεσα. Η εποχή των μεγαλεπήβολων σχεδίων και των κενών υποσχέσεων έχει περάσει προ πολλού.

Φέτος είχαμε έναν δύσκολο χειμώνα. Αναδείχθηκε και πάλι ένα κρίσιμο θέμα στο Βόιο.Τοαυξημένο κόστος, ζωής ενός νοικοκυριού, αλλά και της λειτουργίας μιας επιχείρησης λόγω των μεγάλων ενεργειακών απαιτήσεων. Η λύση στο ενεργειακό πρόβλημα, θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα που έχει ο τόπος μας. Μια τέτοια λύση αποτελεί το φυσικό αέριο.

Το Βόιο δεν προβλέπεται στο άμεσο μέλλον να εξυπηρετηθεί από τον νέο αγωγόφυσικού αέριου. Θα ήταν όμως παράληψη μας, να μην διεκδικήσουμε αυτά που μας αναλογούν.

Συναντήθηκα χθες με τον διευθυντή, τονκύριο Μιχάλη Λαμπρόπουλο,και τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας PROMETHAN, στην Σίνδο της Θεσσαλονίκης. Ενημερωθήκαμε για την τεχνολογία του CNG (συμπιεσμένο φυσικό αέριο), η οποίαμπορεί να εφαρμοστεί στις απομακρυσμένες από το δίκτυο των μεγάλων αγωγών φυσικού αερίου περιοχές της Ελλάδος.

Η PROMETHANσυμπιέζει και αποθηκεύει το φυσικό αέριο σε μεγάλες φιάλες που μεταφέρονται με φορτηγάαυτοκίνητα στο κεντρικό σημείο διανομής. Εκεί, στο σταθμό αποσυμπίεσης, το αέριο αποσυμπιέζεται και διανέμεται στο εσωτερικό δίκτυο της πόλης.

Για να ξέρουμε προς ποια κατεύθυνση θα συνεχιστεί η συζήτηση, θα πρέπει πρώτα να εξετασθεί από την PROMETHAN, η προοπτική της επένδυσης μέσω ενός πλάνου βιωσιμότητας. Αυτή θα είναι και η πάγια τακτική μαςγια κάθε μεγάλο έργο που θα επιδιώκουμε να γίνει στην περιοχή μας.

Ενημερωθήκαμε για τις ταχύρρυθμες εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας, και μια πληθώρα άλλων δράσεων που θα αναλύσουμε στο πρόγραμμά μας.Γνωρίζουμε περισσότερα, θα μάθουμε και άλλα για το πώς θα λυθεί το ενεργειακό πρόβλημα στο δήμο μας.

Θα βρεθεί λύση.

Όραμα, σχεδιασμός, επιμονή και υπομονή χρειάζεται….

Χρήστος Ζευκλής

Υποψήφιος Δήμαρχος Βοΐου

To Top