Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Απόψεις

Design: Το χρώμα της χρονιάς για το 2016 – της Γεωργίας Κουτσοσίμου

   Η εταιρία Benjanim Moore, μια εταιρία καταξιωμένη στους κύκλους διακοσμητών και αρχιτεκτόνων για τα χρώματα της, εξωτερικού και εσωτερικού χώρου, ανακοίνωσε το χρώμα της χρονιάς για το 2016. Η επιλογή της εταιρίας σόκαρε λίγο το κοινό. Μετά από ένα χρόνο έρευνας, και ακολουθώντας τις τελευταίες τάσεις σε αρχιτεκτονική, μόδα, έπιπλα, υφάσματα και τέχνη οι ειδικοί της εταιρίας αποφάσισαν ότι το απόλυτο χρώμα για τη νέα χρονιά είναι.. η απώλεια χρώματος. Ναι καλά διαβάσατε, είναι το απόλυτο λευκό, με κωδικό Simply White OC-117.

   image1

   image8

   Το λευκό χρώμα έχει μια πολύ δυνατή σημασία, σε κάποιες κοινωνίες εκφράζει την αγνότητα, άλλοτε την καλοσύνη, είναι το χρώμα της Δευτέρας, οι λευκές μαργαρίτες συμβολίζουν την βασιλική αγάπη. Τεχνικά το λευκό δεν είναι χρώμα, δηλώνει όλα τα χρώματα μαζί, σχηματίζει μια συμπλοκή του ενεργειακού πεδιίου του φωτός. Είναι το χρώμα της αλήθειας, της δύναμης, με μια απλή λέξη δηλώνει την τελειότητα.

   image2image9

   Είτε σε όλο το χώρο είτε σε μικρές δόσεις, φωτίζει όσο κανένα άλλο. Λειτουργεί σαν καμβάς για οτιδήποτε άλλο θέλετε να προσθέσετε στο σπίτι σας. Ένας χώρος κατάλευκος δείχνει καθαρότητα, μοντέρνο, απλό και minimal.

   image3

   Με πινελιές χρώματος μπορείτε να ζωντανέψετε λίγο το χώρο. Με έπιπλα ξύλου θα ζεστάνει, με λίγο μαύρο θα υπάρξει μια κλασσική αντίθεση.

   image4

   Κομψό, μοντέρνο αλλά και κλασσικό, το λευκό εχει μια ευστροφία του να προσαρμόζεται σε όλους τους χώρους υπέροχα.

   image5

   image7

   Άλλωστε το λευκό είναι η αρχή για κάθε καλλιτέχνη, εκεί όπου ξεκινά η έμπνευση.

   image6

    

   Γεωργία Κουτσοσίμου
   Αρχιτέκτων Εσωτερικών Χώρων και Διακοσμήτρια
   koutsosimougeorgia@hotmail.com
   fb page: Georgia Koutsosimou Interior Design Decoration

   Γεωργία Κουτσοσίμου

   To Top