Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Διαβάστε την επιστολή του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας σχετικά με τα νοσοκομεία της περιοχής

Η απόφαση που πάρθηκε την 29/06/2016 από το κοινό Διοικητικό Συμβούλιο των Νοσοκομειακών Μονάδων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας να εφημερεύουν οι Παθολογικές Κλινικές τους για 15 ημέρες εναλλάξ (με αιτία το πραγματικό γεγονός της υποστελέχωσης), ουσιαστικά σημαίνει αναστολή λειτουργίας τους, αρμοδιότητα που γνωμοδοτικά μόνο ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο. Το δε εσπευσμένο της άμεσης υλοποίησης της εν λόγω απόφασης, δημιούργησε δυσχέρειες στην αντιμετώπιση των θεμάτων υγείας των πολιτών της περιοχής.

Η Διοίκηση της 3ης Υ.ΠΕ. ενημέρωσε άμεσα αρμοδίως την αντίθεσή της στα παραπάνω και κίνησε τη διαδικασία που προβλέπεται. Μετά την εξέλιξη αυτή ο Διοικητής της 3ης Υ.ΠΕ. και ενώ βρισκόταν στους χώρους των δύο Νοσοκομειακών Μονάδων (1/7/2016):
1. Έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις των δυο Διευθυντών Ιατρικών Υπηρεσιών που εκτελούσαν καθήκοντα Διοικητή κ.κ. Αποστολίδη Λ. και Κυφωνίδη Δ., αφού προηγούμενα δήλωσε ότι τους τιμά και τους ευχαριστεί για την προσφορά τους τόσο ως ιατρών όσο και ως Διοικητών σε δύσκολες συνθήκες.
2. Αναθέτει τη λειτουργική ευθύνη των δύο Νοσοκομειακών Μονάδων στον Υποδιοικητή της 3ης Υ.ΠΕ. κ. Γαβριηλίδη Α. έως ότου ο νέος Διοικητής κ. Χιωτίδης Γεώργιος αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά του.
Οι ενέργειες αυτές ήταν αναγκαίες για την απρόσκοπτη λειτουργία των δύο Νοσοκομειακών Μονάδων, που έργο τους είναι η παροχή του αγαθού της υγείας στους πολίτες.
Ο Διοικητής της 3ης Υ.ΠΕ. είχε συναντήσεις με το Βουλευτή Κοζάνης κ. Δημητριάδη, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδη που συνοδευόταν από τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Γιαννακίδη και κ. Πλακεντά καθώς και τον Δήμαρχο Εορδαίας και τον Αντιδήμαρχο Κοζάνης, οι οποίοι του μετέφεραν τις αγωνίες των πολιτών της περιοχής και εξέφρασαν τις απόψεις τους για το όλο ζήτημα. Επίσης συναντήθηκε και με εργαζόμενους των δύο Νοσοκομείων.
Ήδη από εχθές το βράδυ 01/07/2016 λειτουργούν οι Παθολογικές Κλινικές και τα ΤΕΠ και των δύο Νοσοκομείων.

To Top