Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτισμός

Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης 2017 – Ρεσιτάλ Βιολιού

To Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης προσέλκυσε το μουσικόφιλο κοινό σε μια ακόμη βραδιά πολιτισμού με νότες και μελωδίες, το Σάββατο 26 Αυγούστου στις 20:00μ.μ. στο φιλόξενο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ρεσιτάλ βιολιού της βιολίστριας Τάνιας Σικελιανού σε συνοδεία πιάνου από τον Παναγιώτη Δημόπουλο.

Στο πρόγραμμα τα έργα:

Α. Pärt: Fratres
E. Bloch: Baal Schem

  1. I. S. Mofakham: Lodus Consonus IV
  2. W. A. Mozart: Σονάτα για βιολί, K. 304
    Ι. Xenakis: Mika
    Γ. Κωνσταντινίδης: Σουίτα

Α. Pärt: Spiegel im Spiegel

Η παρουσία της Τάνιας Σικελιανού, ο μαγικός ήχος του βιολιού της και η δημιουργική συμπόρευση του σολίστ πιάνου αποζημίωσαν τους πιστούς και νέους ακροατές του ΔΣΜΚ που ευχαρίστησαν θερμά τους μουσικούς της βραδιάς με πολλά μπράβο και ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

Οι εκδηλώσεις του παράλληλου φεστιβάλ του ΔΣΜΚ αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για τους λάτρεις της μουσικής να απολαύσουν μοναδικά ρεσιτάλ από ταλαντούχους καλλιτέχνες.

Ενημερωθείτε για τα νέα, το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις του ΔΣΜΚ από την επίσημη ιστοσελίδα του ΔΣΜΚ (https://kozanimusic.com ), την επίσημη ιστοσελίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης (http://dipethekozanis.gr ), καθώς και τις αντίστοιχες ιστοσελίδες facebook του θεσμού (https://www.facebook.com/seminariomousikiskozanis/ ) και του οργανισμού (https://www.facebook.com/dipethekozanis/).

Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης, 20-31 Αυγούστου: 12 ημέρες μουσικής, 15 συναυλίες, 10 διαφορετικοί χώροι διεξαγωγής δράσεων, 5 διαλέξεις, 2 διαγωνισμοί, μαθήματα, εργαστήρια, ηχογραφήσεις.

Παραγωγή ΔΣΜΚ: ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Διονύσης Μαλλούχος

Τηλεφωνικό Κέντρο: 24610-24062 e-mail: seminaria.dipethekozanis@gmail.com

Χορηγοί:

Αμερικανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης (σεμινάριο και συναυλία 30ης Αυγούστου), Πιάνα Γιαννακίδη (χορηγία πιάνου συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης), ΕΡΤ (χορηγός επικοινωνίας).

To Top