Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης: Προπώληση εισιτηρίων για την παράσταση «Αίας» του Γιάννη Ρίτσου

   Συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου «Αίας» του Γιάννη Ρίτσου παραγωγής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης την Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Τέχνης στις 9.00μ.μ..

   Ενημερώνουμε ότι για τις ανάγκες της παράστασης η σκηνή διαμορφώθηκε με τοποθέτηση καθισμάτων σε αμφιθεατρική διάταξη για να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη αμεσότητα με το κοινό. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και αριθμημένες και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

   Εξασφαλίστε τη θέση σας κάνοντας κράτηση ή αγοράζοντας το εισιτήριό σας στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στον ημιώροφο της Αίθουσας Τέχνης (τηλ.: 24610 24062) που θα λειτουργούν και το Σάββατο 11π.μ. – 1 μ.μ. και 6 – 8 μ.μ. και στο καφέ Χαρμάνι, Μεγάλου Αλεξάνδρου 45 (τηλ.: 2461 037000)

   ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 10 € κανονικό & 7 € μειωμένο

   ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ:

   • Στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, στον ημιώροφο της Αίθουσας Τέχνης
    Τηλ: 24610 24062 – εσωτ.1 – Τασούλα Σιμάρα (ώρες γραφείου)
    και το Σάββατο 11π.μ. – 1 μ.μ. και 6 – 8 μ.μ.
   • Στο καφέ Χαρμάνι Μ. Αλεξάνδρου 45, τηλ. 2461 037000

   ΑΙΑΣ, του Γιάννη Ρίτσου
   Μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης

   Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Οκτωβρίου
   στην Αίθουσα Τέχνης, 9.00μ.μ.

   ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
   Ο αριστουργηματικός δραματικός μονόλογος του Ρίτσου ανιχνεύει την πορεία του Αίαντα από το σκοτάδι στο φως και τη δικαίωση. Ο ηρωικός, ο δυνατός, ο αδάμαστος Αίαντας δεν μπορεί να υπάρχει πια. Οι νίκες του αποδεικνύονται φανταστικές, οι χρυσές πολιτείες που κυρίευσε ανύπαρκτες. Αντιμέτωπος με το εσωτερικό του σκοτάδι, το βιώνει, το παλεύει, το κατανοεί, το αποδέχεται και ξεκινά έναν νέο δρόμο προς την αλήθεια.

   «Εμένα μου φτάνει αυτό που βρήκα, χάνοντας τα πάντα», λέει. Αναζητώντας το φως και την ελευθερία, ο τσακισμένος Αίαντας βρίσκει την πίστη να ξαναβλαστήσει, να ξαναγεννηθεί σε έναν κόσμο που δεν θα θυμίζει τον παλιό, τον γεμάτο ψέματα και «χωρίς καθόλου αγάπη». Η παράσταση ακολουθεί αυτή τη διαδρομή του Αίαντα, που υπερασπίζεται όλους εκείνους που διεκδικούν μια προσωπική αλήθεια και ταυτότητα. Όσους βρίσκουν το θάρρος να σηκώσουν κεφάλι, να υψώσουν ανάστημα, με οποιοδήποτε κόστος. Σε μια παράλληλη διαδρομή, η ζωή του ποιητή φωτίζεται απροσδόκητα, καθοριστικά, αμετάκλητα από αυτόν τον συγκλονιστικό μονόλογο-μαχαίρι.

   ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
   Σκηνοθεσία, δραματουργική επεξεργασία, σκηνογραφική επιμέλεια:
   Δήμητρα Λαρεντζάκη
   Μουσική: Μάκης Σεβίλογλου
   Βίντεο: Πέτρος Σεβαστίκογλου
   Κινηματογραφικός Αίαντας: Νίκος Τσολερίδης

   Ερμηνεία: Κωνσταντίνος Κοζικόπουλος

   Ευχαριστούμε τον Ρίτσαρντ Άντονι για τη βοήθειά του στην κατασκευή του σκηνικού χώρου.
   Η φωτογραφία της αφίσας και οι φωτογραφίες των δοκιμών της παράστασης είναι του Αλέξανδρου Βρεττάκου.

   ΑΙΑΣ8

   ΑΙΑΣ1 ΑΙΑΣ2 ΑΙΑΣ4 ΑΙΑΣ5 ΑΙΑΣ6 ΑΙΑΣ7

   To Top