Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Εκδήλωση με θέμα: Σακχαρώδης διαβήτης στην Τρίτη ηλικία – Πρόληψη και αντιμετώπιση

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας του Δ. Κοζάνης συνδιοργανώνει με το Σύλλογο Κοινωνικών Λειτουργών Δυτ. Μακεδονίας, ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: « Σακχαρώδης Διαβήτης στην τρίτη ηλικία. Πρόληψη και Αντιμετώπιση», την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016, 11:00 π.μ στην αίθουσα «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ».

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας «Οργάνωση και Ανάπτυξη Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων – Ηπιόνη». Πριν την έναρξη αλλά και στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιούνται δωρεάν μετρήσεις σακχάρου για τους συμπολίτες μας.

Στόχος μας είναι η προάσπιση και προαγωγή της υγείας των ηλικιωμένων ατόμων, η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η ενημέρωση της κοινής γνώμης, η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των ηλικιωμένων ατόμων και των οικογενειών τους για θέματα υγείας που σχετίζονται με τον σακχαρώδη διαβήτη και η επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας και στελεχών υπηρεσιών και φορέων σε θέματα φροντίδας και εξυπηρέτησης των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, ώστε να επιτευχθεί η έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση περιστατικών, η διαμόρφωση υγειών στάσεων, συνηθειών και συμπεριφορών καθώς και η ενίσχυση του ρόλου της διαχείρισης των χρονίων παθήσεων και της αυτοφροντίδας.

To Top