Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Εκπαίδευση και πανδημία

Τις τελευταίες βδομάδες παρακολουθούμε με αγωνία την πορεία της Πανδημίας στην  Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στην Π.Ε.  Κοζάνης, με το σύστημα υγείας να δέχεται τεράστια πίεση.

   Τα μέτρα πρόληψης για την προστασία της δημόσιας υγείας στις σχολικές μονάδες ανύπαρκτα και  το ποσοστό του 50% +1 μαθητής, όριο για να κλείσει το τμήμα, είναι επικίνδυνο στην παρούσα φάση της πανδημίας. Το αποτέλεσμα είναι πολλοί μαθητές να τρέχουν συνεχώς για Rapid-Test, αντί να βρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας.

   Εκπαιδευτικοί, μαθητές και οι οικογένειές τους βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένοι , νοσούν από τον ιό, απουσιάζουν από το σχολείο ,αλλά δεν γίνεται καμιά αναπλήρωση εκπαιδευτικών, οι οποίοι βρίσκονται στα όρια της εξουθένωσης.

    Δυστυχώς όμως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κλείνει τα μάτια στα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία και συνεχίζει με δηλώσεις ότι τα κρούσματα στα σχολεία είναι ελάχιστα, αντιμετωπίζοντας τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς με συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων.

Διεκδικούμε:

  1. Την αναίρεση του μέτρου 50%+1 μαθητής επιστρέφοντας στην προηγούμενη κατάσταση, προκειμένου να προστατευθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εκπαιδευτική διαδικασία.
  2. Την άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών για την κάλυψη κενών , ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία.
  3. Την μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.
  4. Την πρόσληψη μόνιμων καθαριστριών.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Κωτούλας Αθανάσιος:

Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης

To Top