Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Ενημερωτική συνάντηση δημάρχου Κοζάνης & μελών του κοινοτικού συμβουλίου Αιανής

Ενημερωτική συνάντηση δημάρχου Κοζάνης & μελών του κοινοτικού συμβουλίου Αιανής για  την  έλευση προσφύγων-μεταναστών.  Έντονη η αγωνία – Zητούμενο όλων η επόμενη μέρα και οι  συνθήκες ασφαλούς συνύπαρξης

 Με ωριμότητα και διάλογο με την τοπική κοινωνίατης Αιανής ο Δήμος Κοζάνης προσπαθεί να επιλύσει την  «αρρυθμία» που προκλήθηκε μέσω της έλευσης προσφύγων- μεταναστών στην Κοινότητα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας,βρέθηκε το μεσημέρι  της Τρίτης 12 Μαΐου 2020 στην Κοινότητα Αιανής,  συνοδευόμενος από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νούλα Τουμπουλίδου, τον αντιδήμαρχο Δημοτικών Ενοτήτων Γιώργο Δουγαλή, καθώς και τον αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστα Κυριακίδη.

Ο κ. Μαλούτας είχε συνάντηση στον χώρο του δημοτικού καταστήματος με τον πρόεδρο και τα μέλη του συμβουλίουτης Κοινότητας, δημοτικούς συμβούλους που εκλέγονται στην Δ.Ε. Αιανής, αλλά και κατοίκους.

Στο πλαίσιο της συνάντησηςσυζήτήθηκε το ζήτημα της εγκατάστασης προσφύγων – μεταναστών σε δομή της Αιανής, γεγονός που απασχολεί τους κατοίκους και προκάλεσε προβληματισμό.

Στο περιθώριο της συζήτησης, αποφασίστηκε να ζητηθούν περαιτέρω πληροφορίες από το αρμόδιο Υπουργείο για το πλαίσιο εγκατάστασης των προσφύγων – μεταναστών, καθώς και να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την παραμονή τους με συνθήκες ασφάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι πολίτες του Δήμου Κοζάνης έχουν επιδείξει εμπράκτως την αλληλεγγύη τους στο συνάνθρωπο στο πρόσφατο παρελθόν.

To Top