Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Κοζάνης της Πρέσβεως της Δημοκρατίας της Σλοβακίας

Η Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σλοβακίας κα Iveta Hricova επισκέφθηκε κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής της στη Δυτική Μακεδονίας και το Επιμελητήριο Κοζάνης, την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 το μεσημέρι, όπου την υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Νικόλαος Σαρρής και μέλη της Διοίκησης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Επιμελητήριο ο κ. Σαρρής είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τα οικονομικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας και να παρουσιάσει τους βασικούς κλάδους παραγωγής, καθώς και τις επενδυτικές δυνατότητες του Νομού, ενώ από την πλευρά της η κα Hricova μίλησε για τη χώρα της και παρουσίασε τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας της, που είναι κυρίως η αυτοκινητοβιομηχανία, η βιομηχανία ηλεκτρικών συσκευών και ο κλάδος υπηρεσιών. Επίσης, εκτεταμένος και πολύ ενδιαφέρον διάλογος έγινε για την κοινή πρόκληση μετάβασης στη μεταλιγνητική εποχή, πρόκληση που αντιμετωπίζει τόσο η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όσο και η περιφέρεια Triecin της Σλοβακίας, που από κοινού συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα του «Coal Platform», που αποτελεί Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τη δημιουργία πλατφόρμας μετάβασης ανθρακοφόρων περιοχών της ΕΕ σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο. Ακόμη, κατά τη συνάντηση τέθηκαν θέματα επιχειρηματικής συνεργασίας, με έμφαση στην καινοτομία.

Η συνάντηση έληξε με ανταλλαγή δώρων σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, που ενίσχυσε την αισιοδοξία και των δύο πλευρών για αρχή μιας ουσιαστικής συνεργασίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

To Top