Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένων προσφύγων στη Σάμο

Σε επιχείρηση διάσωσης 44 συνολικά προσφύγων που είχαν εγκλωβιστεί σε βραχώδη περιοχή στη Σάμο συμμετείχαν τρία μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μαζί με εθελοντές της Σουηδικής οργάνωσης SSRS.

Συγκεκριμένα, στις 11.30 το πρωί της περασμένης Παρασκευής, το λιμεναρχείο της Σάμου ενημέρωσε για το περιστατικό την SSRS, η οποία συνδράμει σε επιχειρήσεις διάσωσης στο νησί με δύο σκάφη και σε συνεργασία με το παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο νησί. Άμεσα τα δύο σκάφη αναχώρησαν για την περιοχή «Χοντρό Βουνό», όπου εντόπισαν 11 εγκλωβισμένους πρόσφυγες, οι οποίοι δήλωσαν ότι βρισκόταν εκεί από το προηγούμενο απόγευμα. Τα μέλη της ΕΟΔ μαζί τους Σουηδούς συναδέλφους τους πραγματοποίησαν έρευνα στη γύρω περιοχή, όπου εντόπισαν άλλα 33 άτομα.

Οι πρόσφυγες επιβιβάστηκαν στα σκάφη με τη βοήθεια των διασωστών όπου, αφού τους παρασχέθηκαν οι Α’ Βοήθειες από τα μέλη της ΕΟΔ, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πυθαγόρειου. Δύο απ’ αυτούς, ο πρώτος με περιστατικό υποθερμίας και ο δεύτερος με κάταγμα, μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο από το ΕΚΑΒ.

To Top