Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Εύη Χριστοφιλοπούλου: Καταστρέφουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία και καταδικάζουν τους συνταξιούχους στη μιζέρια και στα συσσίτια

Η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει ότι το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου έστελνε στο κρεβάτι του Προκρούστη τους συνταξιούχους χωρίς να εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα των  Ασφαλιστικών Ταμείων.

Το τεράστιο έλλειμμα ύψους 4 δις ευρώ που αναμένεται να παρουσιάζει το ασφαλιστικό σύστημα ως το τέλος τους έτους σύμφωνα με τον Καθηγητή Σ. Ρομπόλη αποδεικνύει περίτρανα ότι οι θυσίες των συνταξιούχων πέφτουν σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο.

Η αδυναμία του ΙΚΑ να καταβάλει τις συντάξεις του επόμενου μήνα και η αναζήτηση σανίδας σωτηρίας από το ΑΚΑΓΕ καθιστά τους νέους εργαζόμενους ομήρους ενός Ασφαλιστικού συστήματος το οποίο τροφοδοτούν χωρίς να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητά του.
Εν τω μεταξύ 140.000 νέοι συνταξιούχοι θα υποστούν ακόμα μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεών τους.

Το αξιοπερίεργο όμως είναι πως η κυβέρνηση επιλέγει να αγνοεί την πραγματικότητα και να προσπαθεί να κουκουλώσει το πρόβλημα αντί να το αντιμετωπίσει. Σύντομα προχωρά σε άλλη μία αύξηση των εισφορών με το επικείμενο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, ενώ τα έσοδα υποχωρούν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επαληθεύει τη ρήση «στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα», καταστρέφοντας τα Ασφαλιστικά Ταμεία και καταδικάζοντας τους συνταξιούχους στη μιζέρια και στα συσσίτια.

To Top