Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Ευχαριστήριο Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Κοζάνης προς τον Δήμαρχο Κοζάνης

Άνω Κώμη, 12/4/2016

«Ευχαριστήριο του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Κοζάνης για την επίσκεψη του Δημάρχου Κοζάνης στο σχολείο»
Η Διευθύντρια και το προσωπικό του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Κοζάνης, ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λευτέρη Ιωαννίδη για την επίσκεψή του στη σχολική μονάδα, την άμεση επικοινωνία και αλληλεπίδρασή του με τους μαθητές του σχολείου μας.

Στα πλαίσια του προγράμματος «Δικαίωμα στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι» , το οποίο υλοποιήθηκε από την Κοινωνική Λειτουργό και την Ψυχολόγο και σε συνεργασία με τους Εκπαιδευτικούς του σχολείου, ο κ. Ιωαννίδης επισκέφτηκε το σχολείο μας τη Δευτέρα, ημέρα των εκλογών. Οι μαθητές μας είχανε την ευκαιρία να συζητήσουνε μαζί του για τη διαδικασία των εκλογών καθώς και να θέσουνε τα δικά τους ερωτήματα σχετικά με τις αρμοδιότητες του Δημάρχου, το έργο των εκλεγμένων μελών, το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, το θέμα της στέγασης του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου, όπως επίσης και την αναγκαιότητα ίδρυσης Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου. Μέσα σε ένα οικείο και ζεστό κλίμα ο Δήμαρχος συζήτησε με τους μαθητές και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το αναφαίρετο δικαίωμα «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» είναι καθοριστικής σημασίας για τη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό γίγνεσθαι και την ομαλή ένταξή τους στους κόλπους της κοινωνίας. Η βιωματική προσέγγιση καθημερινών θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών, δικαίωμα το οποίο στήριξε και ενίσχυσε ο Δήμαρχος με την παρουσία του και την ενεργό συμμετοχή του στη διαδικασία.

Η Διευθύντρια και το Προσωπικό του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου.

To Top