Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Δήμου Κοζάνης: Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Zero emissions-Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους»

Με την ψηφιακή δράση «Οδηγούμε τη μετακίνηση σε σύγχρονες λύσεις»,  συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι δράσεις του Δήμου Κοζάνης για την  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας(ΕΕΚ).

Λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για την πρόληψη της μετάδοσης και διασποράς του κορωνοϊού, έχει προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, η παρουσίαση της   διαδικτυακής συζήτησης «Zero emissions-Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους», που αποτελεί κεντρικό θέμα της φετινής  Ευρωπαϊκής Εβδομάδα Κινητικότητας. Καλούμε τους πολίτες να παρακολουθήσουν τη συζήτηση στις  18.00 στο κανάλι του Δήμου Κοζάνης στο youtube.

 

Ομιλητές :

Τριανταφύλλου Αθανάσιος

 Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης & Περιβαλλοντικής Φυσικής

«Διαχρονική μεταβολή της ποιότητας του αέρα στον αστικό ιστό της πόλης της Κοζάνης – Η συμβολή της κυκλοφορίας»

 

Μαρνέλλος Γιώργος

Καθηγητής Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

«Το παρόν και οι προοπτικές της  Υδρογονοκίνησης  για μηδενικές εκπομπές στον τομέα των μεταφορών»

 

Στημονιάρης  Δημήτρης

Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

«Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ως ενεργειακή μονάδα»

Στο πλαίσιο της διαδικτυακής προβολής, θα γίνει παρουσίαση της χρήσης των ηλεκτρικών οχημάτων του υπηρεσιακού στόλου του Δήμου, ενώ θα αναλυθούν τα οφέλη που προκύπτουν από τη μέχρι σήμερα χρήση τους.

Η έναρξη των δράσεων του Δήμου Κοζάνης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έγινε την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου με την πρωτότυπη ψηφιακή δράση «Η κυκλοφοριακή αγωγή είναι θέμα παιδείας». Στην εν λόγω πρωτοβουλία συμμετείχε το Τμήμα Τροχαίας και η Δημοτική Αστυνομία Κοζάνης. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=-Aq4-eLm-p0 .

Η μέρα έκλεισε με πεζοπορία στα μονοπάτια του Αηλιά, σε μια ευχάριστη διαδρομή  που διοργάνωσε για το Δήμο ο ΣΕΟ Κοζάνης.

 

To Top