Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου – «Ο Μορμόλης» του Χαχφελντ – 04 Ιουνίου

   Το Σάββατο 4 Ιουνίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου «Θεατρικοί διάλογοι – Θέατρο για όλους» από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης παρουσιάζεται το έργο «Ο Μορμόλης» του Χαχφελντ από τη Θεατρική Ομάδα «Σπασμένο Ρόδι» από την Καστοριά.

   Σε όλες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ η είσοδος είναι ελεύθερη. Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ: https://issuu.com/594765/docs/festival_erasitexnikou_theatrou/1

    

   ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ  ΩΡΑ: 8.00 μ.μ.

   Ο ΜΟΡΜΟΛΗΣ ΤΟΥ ΡΑΪΝΕΡ ΧΑΧΦΕΛΝΤ

    

   Ο Μορμόλης, το ρηξικέλευθο έργο του Ράινερ Χάχφελντ, σε μετάφραση Παναγιώτη Σκούφη και μουσική του Γιάννη Σπανού, που μετέφερε στην ελληνική σκηνή η Ξένια Καλογεροπούλου αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους. Ο Ρίκης και η Μάντα περνούν τις διακοπές τους με τους θείους τους στην εξοχή. Εκεί ανακαλύπτουν ένα παλιό κουτί και το βαφτίζουν Μορμόλη. Αυτός θα είναι πλέον ο καινούριος φίλος και μυστικός τους σύμμαχος. Ο Μορμόλης λέει στους μεγάλους όλες τις αλήθειες που θέλουν να τους πουν τα παιδιά, αλλά δεν τολμούν. Οι μεγάλοι αναστατώνονται· ψάχνουν απεγνωσμένα να τον βρουν και να τον καταστρέψουν. Με ζωντανή μουσική, τραγούδι, κίνηση και κέφι, η παράσταση επιχειρεί να μας μεταφέρει στη μαγεία των παιδικών μας χρόνων.

    

   Σκηνοθεσία: Μαρία Μουστάκα

   Ενορχήστρωση – Μουσική διδασκαλία: Ναταλία Serova – Χουλοπούλου

   Φωτισμοί: Αντώνης Νίτης, Αθηνά Κιορπελίδου, Γεωργία Τούφα

   Φροντιστήριο: Μαρία Κεραμιδοπούλου, Γεωργία Τούφα, Αθηνά Κιορπελίδου

   Επιμέλεια αφίσας: Κώστας Λάκης

   Εικαστικές παρεμβάσεις: Μάρκος Ντέμκας, Ιωάννα Δαρλαγιάννη

    

   Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Βαγγέλης Αναστασίου, Ανδρέας Βράκας, Σοφία Γεωργιάδου, Χρυσόστομος Δαρλαγιάννης, Τέση Εφοπούλου, Βάσω Ζαρογιάννη, Μένη Κόκκινου, Βάσω Μαυρομάτη, Νίκος Μερτζανίδης, Βασίλης Παπαδημητρίου, Κώστας Τσαλαπάτης.

   Μουσικοί: Serova – Χουλοπούλου Ναταλία (πιάνο), Σωτήρης Βλάχος (κιθάρα), Ιωάννα Δαρλαγιάννη (τραγούδι)

    

   ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΡΟΔΙ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ

   Ο πολιτιστικός και περιβαλλοντικός σύλλογος «Σπασμένο Ρόδι» δραστηριοποιείται από το 2007 και αριθμεί περίπου 150 μέλη. Στα χρόνια αυτά έχει ανεβάσει περισσότερες από 15 παραστάσεις. Επιπλέον, έχει οργανώσει δράσεις περιβαλλοντικού και πολιτιστικού περιεχομένου και σεμινάρια. Παράλληλα, έχει προσκαλέσει διάφορους καλλιτέχνες και σχήματα, οργανώνοντας παρουσιάσεις, παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις.

   Ο Μορμόλης - ΔΗΠΕΘΕ Ο Μορμόλης - ΔΗΠΕΘΕ (1) Ο Μορμόλης - ΔΗΠΕΘΕ (2) Ο Μορμόλης - ΔΗΠΕΘΕ (3)

    

   To Top