Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτισμός

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: «Τα πειραγμένα»

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος ξεκινά το πρόγραμμα των καλοκαιρινών του συναυλιών και η «Αυλή των ασμάτων και των θεαμάτων» υποδέχεται τα Δευτεριάτικα καλοκαιρινά μας βράδια προσκαλώντας όλες και όλους να τα ζήσουμε. Να ξεφύγουμε απ’ την πραγματικότητα, πηγαίνοντας σε μια άλλη, που με διορατικότητα και έμπνευση δημιούργησαν με τους ρυθμούς και τη μίξη όλων των ειδών της μουσικής ο Δημήτρης Λάππας (κιθάρα, τζουρά), ο Γιώτης Κιουρτσόγλου (πεντάχορδο άταστο μπάσο), ο Στέφανος Δημητρίου (τύμπανα) και η Ιφιγένεια Ιωάννου (τραγούδι, κανονάκι)

 Τίτλος του σπουδαίου μουσικού τους εγχειρήματος «Τα πειραγμένα» αφού όλοι τους πολυμήχανοι και ταλαντούχοι, ανατρέπουν τις δομές και τις φόρμες, αλλάζουν κουστούμια στις μελωδίες, αποκαλύπτουν τις μυστικές φωνές των τραγουδιών. Σαν καθαρόαιμα πειραχτήρια «πειράζουν» αγαπημένα τραγούδια και τα κάνουν τραγούδια του κόσμου.

Ανατρέχοντας στο παρελθόν συναντάνε τη Ρόζα Εσκενάζυ, τον Στράτο Παγιουμτζή, τον Μανώλη Χιώτη, τον Βασίλη Τσιτσάνη και τόσους άλλους, να αποτυπώνουν τα καθημερινά τους ντέρτια και καημούς στις μουσικές τους, όπως ακριβώς έκαναν και οι gypsy της Γαλλίας, οι Αργεντίνοι μπαντονεονίστες και οι μπλουζίστες του Mississippi και της Νέας Ορλεάνης. Αυτές τις στιγμές τις φωτίζουν με την δική τους φωτιά και ερμηνεία.

 

 Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, στις 9:30 το βράδυ

 στην «Αυλή των ασμάτων και των θεαμάτων», στην κερασιά από κάτω.

 

 Η έναρξη προσέλευσης στο χώρο, για αποφυγή συνωστισμού, είναι στις 8:30 μ.μ. ενώ καθόμαστε μόνο εκεί που υπάρχει μαξιλάρι το οποίο και δεν μετακινούμε.

Απαραίτητη, κατά την είσοδο, η επίδειξη ή έκδοση κάρτας ετήσιας δωρεάς.

(Η έκδοση κάρτας γίνεται άμεσα, απλά με το ονοματεπώνυμο και τον ΑΦΜ σας)

Γενική είσοδος 10 ευρώ με το επιτρεπόμενο λόγω συνθηκών ποτό (αναψυκτικό, χυμό, κρύο τσάι, μπύρα) ή δροσερό παγωτό.

 

Χορηγοί:

  • ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ «ΑΜΟΡΙΝΟ»
  • ΕΣΤΙΑ ΒΙΕΚΚΟ Α.Ε.   
  • ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ
  • ΤΑΒΕΡΝΑ «ΟΙΝΟΠΟΙΟΝ»
To Top