Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

Με «τιμά» που ασχολείται μαζί μου βγάζοντας απωθημένα, κόμπλεξ και ιδιαίτερο μένος, η ΑΚΕ, αυτή η ετερόκλητη παρέα, ακαθορίστου πολιτικού και συνδικαλιστικού περιεχομένου όπως αναφέρω και στην από 4/5/2017 επιστολή μου, η οποία δημοσιεύτηκε σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ.

Όλοι έχουμε τοποθετηθεί για την συγκρότηση του προεδρείου στο Εργατικό κέντρο πού έγινε στις 19 Απριλίου.

Το θέμα έχει εξαντληθεί και δεν αφορά και κανέναν, πλην ημών.

Με το κουτσομπολιό δεν θα ασχοληθούμε καθόλου, δεν μας αφορά.

Εξάλλου το αναλογικό αντιπροσωπευτικό προεδρείο ή το δέχεσαι ή το απορρίπτεις, ολίγον αναλογικό και αντιπροσωπευτικό δεν υπάρχει. Μόνο στη δική σας σκέψη υπάρχει, για να δικαιολογήσετε την πραξικοπηματική πράξη και την καρεκλοθηρία σας, για να κρατήσετε μια θέση που ομολογείτε και εσείς οι ίδιοι, ότι δεν σας ανήκει.

Έχετε αντιληφθεί γιατί σήμερα αποφασίζουν τα δικαστήρια για εμάς; Προφανώς και όχι, γιατί το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η καρέκλα και η απαλλαγή που δίνει και τίποτε άλλο, γι αυτό και η απώλεια της ψυχραιμίας και η προσωπική αήθη και χυδαία επίθεση άνευ προηγουμένου σε βάρος μου με επαίσχυντο και ανήθικο τρόπο.

Να ξεκαθαρίσουμε, γιατί μάλλον σας είναι παντελώς άγνωστο, ότι:

α) Τα σωματεία είναι συλλογικά όργανα, των εργαζομένων και δεν ανήκουν σε παρατάξεις

β) Τις παρατάξεις δεν τις στηρίζουν σωματεία αλλά οι εργαζόμενοι σε αυτά

γ) Οι παρατάξεις κατά συνέπεια δημιουργούνται από εργαζόμενους με κοινές αξίες, θέσεις και οράματα, που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο .

Τόσο απλό είναι που αδυνατείτε να το καταλάβετε γιατί διακατέχεστε εκτός των άλλων και από έλλειψη συνδικαλιστικής παιδείας.

Ο τρόπος λειτουργίας και δράσης των σωματείων καθορίζεται από τα μέλη τους, σε καμία περίπτωση πάντως από εσάς. Εξάλλου η αυτονομία πρέπει να το γνωρίζετε ότι είναι βασική θεμελιώδη αρχή της ύπαρξης των.

Ότι έχω πει και έχω γράψει μέχρι σήμερα ισχύει στο ακέραιο.

Αλήθεια πως γίνεται στο Σωματείο Ένωση, που έχει σημαντική δράση κατά την άποψη σας, να ψηφίζουν στις εκλογές 800 – 900 εργαζόμενοι και αμέσως από την επόμενη μέρα και κατά την διάρκεια της τριετούς θητείας του να έχει μόνο 360. Ως δια μαγείας εξαφανίζονται τα φυσικά μέλη, ή φταίει η μεγάλη δράση σας;

«Πολύ σωστά», στην αριθμητική οι 296 και 6 σύνεδροι όπως λέτε, του πανελλαδικού και πολύ γνωστού Σωματείου Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΣΤΥΕ) είναι προφανές ότι είναι «περισσότεροι» από τους 950 και 19 συνέδρους που βγήκαν κάπου σε αίθουσα της Νομαρχίας, από συγκεκριμένο νεοϊδρυόμενο Σωματείο.

Κατά την περίοδο της κρίσης μέχρι και σήμερα η μείωση της δύναμης του εργατικού κέντρου είναι περίπου στο 25%, αυτό φαίνεται και από την μεγάλη ανεργία που έχουμε στην περιοχή μας, την οποία εσείς σε έξη μήνες και εάν δεν είχατε εκπέσει θα την «εξαφανίζατε», όπως «εξαλείψατε» και την απλήρωτη εργασία σε μια συνάντηση σας με τον Κο Πολάκη.

Χωρίς ντροπή αναφέρεστε στον μονόλογο μου!!! (στην τηλεόραση στο κανάλι ΤΟΠ), παραβλέποντας όμως ότι συμμετείχατε με παρέμβαση σας στη συζήτηση, αναπτύσσοντας τις θέσεις σας και την άποψη σας ελεύθερα και ακώλυτα παρουσία του δημοσιογράφου. Εν πάση περιπτώσει μας κρίνουν πρωτίστως οι εργαζόμενοι που εκπροσωπούμε, αλλά και οι πολίτες της κοινωνίας στην οποία ζούμε και αγωνιζόμαστε.

Τέλος η παράταξη στην οποία ανήκω, η ΠΑΣΚΕ, ήταν, είναι και θα παραμείνει πρώτη δύναμη γιατί την χαρακτηρίζει η συνέπεια στις θέσεις της, στις αξίες της, στους αγώνες της, είναι και θα παραμείνει ο βασικός πυλώνας σταθερότητας συνοχής και ύπαρξης του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας μας.

Αθ. Τολιόπουλος

Μέλος του Δ.Σ. Ε.Κ.Ν.Κ

To Top