Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Γιάννης Μανιάτης: Η ισχυρή γεωστρατηγικά Ελλάδα, που οραματιστήκαμε και πιστέψαμε, σήμερα θεμελιώνεται

Ο υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, εκπροσωπώντας την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ & Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στην εκδήλωση Εγκαινίων εργασιών του αγωγού φυσικού αερίου TAP σήμερα στη Θεσσαλονίκη, μετά τα εγκαίνια έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η ισχυρή γεωστρατηγικά Ελλάδα, που οραματιστήκαμε και πιστέψαμε, σήμερα θεμελιώνεται.

Παρακολούθησα με συγκίνηση τα εγκαίνια κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου TAP, ουσιαστικά τα εγκαίνια του Νότιου Διαδρόμου, του μεγαλύτερου ενεργειακού έργου της ΝΑ Ευρώπης, που αποτελεί το επιστέγασμα μιας εθνικής προσπάθειας με πατριωτικό και προοδευτικό πρόσημο. Μιας επένδυσης 1,5 δις € και 10.000 νέων θέσεων εργασίας που θα δώσει ανάσα στην οικονομία της χώρας, την κοινωνία και τους ανθρώπους μας.

Στο μακρύ δρόμο που διανύσαμε για να φθάσουμε έως εδώ, θέλω να αναφέρω δύο σταθμούς: τον Απρίλιο του 2011 όταν κορυφώσαμε στο Μπακού την εθνική προσπάθεια για τη διέλευση του Νότιου Διαδρόμου από την Ελλάδα, και το Δεκέμβριο του 2013 που φέραμε στη Βουλή και ψηφίσαμε τη Διεθνή Σύμβαση Φιλοξενούσας Χώρας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της TRANS ADRIATIC PIPELINE AG.

Όλοι εμείς που πιστέψαμε και δουλέψαμε μεθοδικά και με πάθος για να κατακτήσει η Ελλάδα τη θέση της στον σύγχρονο ενεργειακό χάρτη, αισθανόμαστε προσωπική και συλλογική δικαίωση. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι πιστέψαμε στον Προοδευτικό Πατριωτισμό και στρατευθήκαμε σε μια εθνική υπερπροσπάθεια, καταφέρνοντας με αποφασιστικότητα, επιμονή και στοχοπροσήλωση να ξεπεράσουμε τόσο τα μεγάλα διεθνοπολιτικά συμφέροντα που δεν ήθελαν να διέλθει ο Νότιος Διάδρομος από την Ελλάδα, όσο και τις εγχώριες αντιδράσεις όσων πίστευαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε.

Τα σημερινά εγκαίνια είναι η απόδειξη ότι με όραμα και σκληρή δουλειά μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Για μια Ελλάδα που μπορεί να δημιουργεί δουλειές για τους ανθρώπους της και να κερδίζει την εμπιστοσύνη των εταίρων της.

To Top