Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτισμός

Γιορτάζει η Νεάπολη το διήμερο Πεντηκοστής – Αγίου Πνεύματος

Η ημέρα του Αγίου Πνεύματος, μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Εκκλησίας μας, ήταν και είναι πάντα πανηγυρική για  τη Νεάπολη.

Πόλος έλξης για το πανηγύρι, η εκκλησία του Αγίου Πνεύματος, που δεσπόζει στον ομώνυμο λοφίσκο της Νεάπολης, καθώς και η «Μεγάλη πέτρα» με τον μύθο της.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Την Κυριακή της Πεντηκοστής 4 Ιουνίου 2017, στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας και παράκληση στην Εκκλησία του Αγ. Πνεύματος.  

Όπως καθιερώθηκε από το Σύλλογό μας, κάθε χρόνο διοργανώνεται παραδοσιακό πανηγύρι, την Κυριακή της Πεντηκοστής, παραμονή του Αγίου Πνεύματος.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμο Βοΐου .

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού, στον υπαίθριο χώρο του γηπέδου μπάσκετ, στο Γυμνάσιο – Λύκειο Νεάπολης, «πανηγυρίζουμε» με την παραδοσιακή ορχήστρα «Kοζανίτικο Τακίμι».

Την εκδήλωση θα ανοίξουν τα παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα :

  • Πολιτιστικός Σύλλογος Κρόκου «Ιωακείμ Λιούλιας»
  • Λαογραφικός Όμιλος Πλατανορέματος

Είμαστε βέβαιοι πως όλοι θα αφήσουμε για λίγο στην άκρη τις έγνοιες και τα προβλήματα και θα διασκεδάσουμε παραδοσιακά και οικογενειακά με δημοτικά, ποντιακά, μικρασιάτικα και λαϊκά τραγούδια.

Οι πρόγονοι μας τιμούσαν τις θρησκευτικές γιορτές όπως άρμοσε στην παράδοσή μας έτσι και μείς οφείλουμε να συνεχίσουμε.

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος θα τελεστεί Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. 

 

Όλοι μας πρέπει να δώσουμε το παρόν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, όπως κάθε χρόνο, δείχνοντας έτσι και την αγάπη για τον τόπο μας. 

Σας περιμένουμε όλους !!!

Με εκτίμηση η Πρόεδρος και το ΔΣ

To Top