Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Η αναβαθμισμένη έκδοση της επίσημης Διαδικτυακής πύλης του Δήμου Κοζάνης

https://cityofkozani.gov.gr/archike/-/asset_publisher/L46IB3kflLVn/content/pilotike-leitourgia-tou-tes-anabathmismenes-ekdoses-tes-episemes-diadiktyakes-pyles-tou-demou-kozanes/maximized?_101_INSTANCE_L46IB3kflLVn_redirect=%2F

Ξεκινάει σήμερα, Πέμπτη 2 Μαϊου 2019, η πιλοτική λειτουργία της αναβαθμισμένης έκδοσης της Επίσημης Διαδικτυακής Πύλης του Φορέα (https://cityofkozani.gov.gr/)  και της νέας Διαδικτυακής Πύλης του Γεωγραφικού Πληροφοριακού Συστήματος (G.I.S)   (https://gis.cityofkozani.gov.gr/portal)  του Δήμου Κοζάνης.  Τα δύο έργα εντάσσονται στο στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου για ενδυνάμωση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τον μετασχηματισμό της Κοζάνης σε «ευφυή» πόλη (Smart City).

Στην αναβαθμισμένη έκδοση της επίσημης Διαδικτυακής πύλης του Δήμου Κοζάνης,  οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, να λαμβάνουν χρηστικές πληροφορίες για τις υπηρεσίες του Δήμου, να επικοινωνούν ηλεκτρονικά με τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, να προχωρούν σε ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω του νέου ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής και διεκπεραίωσης αιτημάτων,  να ενημερώνονται για τις αποφάσεις που λαμβάνουν ο Δήμαρχος και τα αρμόδια όργανα του Δήμου, για Διαγωνισμούς και Δημοπρασίες που διενεργεί ο Δήμος Κοζάνης, καθώς και για τα δρώμενα και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Κοζάνη. Επιπλέον οι επισκέπτες της πόλης μας μπορούν να ενημερωθούν για την ιστορία, τα αξιοθέατα και τα σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου. Πρόκειται για μια σύγχρονη ηλεκτρονική πλατφόρμα, που πληροί όλες τις προδιαγραφές προκειμένου οι δημότες να εξυπηρετούνται άμεσα από τον Δήμο Κοζάνης.

Η νέα Διαδικτυακή Πλατφόρμα G.I.S περιλαμβάνει εφαρμογές για την εξυπηρέτηση του πολίτη και της επιχείρησης όπως:

Εφαρμογή για τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου
Εφαρμογή Εύρεσης θέσεων parking/AMEA
Εφαρμογή Εύρεσης φαρμακείων
Εφαρμογή Ενημέρωσης για τα υπό εκτέλεση έργα
Εφαρμογή Ενημέρωσης για τα τεχνικά έργα του Δήμου
Εφαρμογή Πολιτικής προστασίας
Εφαρμογή Ενημέρωσης για τις δημοτικές υπηρεσίες
Εφαρμογή Πολεοδομικού Χάρτη για τους πολίτες
Εφαρμογή «Διαφημίστε την επιχείρησή σας»
και εφαρμογές προσβάσιμες μόνο από τους υπαλλήλους των Υπηρεσιών του Δήμου που αποσκοπούν στη βελτιστοποίηση εσωτερικών διαδικασιών όπως:

Εφαρμογή Πολεοδομίας
Εφαρμογή ΔΕΥΑΚ
Εφαρμογή για τις Υπηρεσίες Πρασίνου
Εφαρμογή για τις Υπηρεσίες Καθαριότητας
Εφαρμογή για τις υπηρεσίες Ηλεκτροφωτισμού
Εφαρμογή διαχείρισης αιτημάτων και επίλυσης προβλημάτων των πολιτών (ΓΡΑΜΜΗ ΔΗΜΟΤΗ)
Οι πολίτες που θα κάνουν χρήση των εφαρμογών G.I.S θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα γεωχωρικά δεδομένα ενδέχεται να παρουσιάζουν μικρές αποκλίσεις όσων αφορά στη θέση τους, και ο σκοπός παρουσίασής τους είναι αποκλειστικά η ενημέρωσή των πολιτών.

Κατά την περίοδο της πιλοτικής λειτουργίας που θα διαρκέσει ένα μήνα, η λειτουργία για τις δύο Διαδικτυακές Πύλες δοκιμάζεται σε πραγματικές συνθήκες, ενώ συνεχίζεται η επικαιροποίηση του περιεχομένου και η διόρθωση σφαλμάτων (bug fixing) στα δύο υποσυστήματα.

Μετά το πέρας της πιλοτικής λειτουργίας της επίσημης Διαδικτυακής Πύλης του Δήμου και της Διαδικτυακής Πύλης G.I.S, οι  δύο Πύλες θα τεθούν σε παραγωγική λειτουργία και θα ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία του νέου ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής και διεκπεραίωσης αιτημάτων. Οι πολίτες που θα εγγραφούν στο νέο σύστημα θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση εγγράφων, να κάνουν λήψη των σχετικών έντυπων αιτήσεων και εφόσον έχουν ταυτοποιηθεί στην αρμόδια υπηρεσία να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το αίτημά τους.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για προτάσεις, παραλείψεις και σχόλια στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Για την επίσημη Διαδικτυακή Πύλη Δήμου Κοζάνης στο portal@cityofkozani.gov.gr

Για τη Διαδικτυακή Πύλη G.I.S στο gis@cityofkozani.gov.gr.

To Top