Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Η Δυτική σας προτείνει… «Σαλάτα με σπανάκι και φράουλες»

Υλικά για τη σαλάτα:
1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι
20 φράουλες
2 κουταλιές σουσάμι καβουρδισμένο
1 κουταλιά παπαρουνόσπορο (αν έχετε)
Υλικά για το ντρέσινγκ:
1/2 κούπα λάδι
ξύδι ή λεμόνι, περίπου δυο κουταλιές
αλάτι και πιπέρι
μια πρέζα ζάχαρη
1/2 κουταλάκι πάπρικα

Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και πλένετε καλά το σπανάκι. Το κόβετε με το χέρι και το βάζετε σε μια σαλατιέρα.
Πλένετε τις φράουλες και αφαιρείτε το κοτσάνι. Τις μεγάλες τις κόβετε στα δύο. Μέσα στη σαλατιέρα και οι φράουλες.
Βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον, ώστε να είναι δροσερή.
Λίγο πριν τη σερβίρετε, ετοιμάζετε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας όλα τα υλικά εκτός από το λάδι που το προσθέτετε λίγο – λίγο ανακατεύοντας (όπως στη βινεγκρέτ).
Προσθέτετε το ντρέσινγκ στη σαλάτα, πασπαλίζετε με το σουσάμι και τον παπαρουνόσπορο και σερβίρετε.

Είναι θαυμάσια τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση!

To Top