Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Uncategorized

Η Δυτική σας προτείνει «Χαλβά με λεμόνι»

Χαλβά Λεμόνι

Συστατικά
11/3 φλιτζανιού σιμιγδάλι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κουταλιές λάδι
4 αυγά
2 κουταλάκια μπέικιν
ξύσμα δύο λεμονιών
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα
7 κουταλιές γάλα

ΣΙΡΟΠΙ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
χυμό ενός λεμονιού

Οδηγίες
1.Ετοιμάζετε το σιρόπι. Βράζετε όλα τα υλικά για 5-6 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει.
2.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160.
3.Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί στρογγυλό Νο. 22.
4.Σε ένα μπωλ κτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτετε το λάδι, το ξύσμα, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, το γάλα και τα αμύγδαλα στο τέλος.
5.Βάζετε το μίγμα στο ταψί και το ψήνετε για 30 λεπτά περίπου.
6.Μόλις βγάλετε τον χαλβά από το φούρνο, τον τρυπάτε με πιρούνι σε διάφορα σημεία και τον περιχύνετε με το κρύο σιρόπι.

To Top