Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Η ευκαιρία του Μητσοτάκη να απαλλάξει τη Νέα Δημοκρατία από τους… νεόγερους

Η τραγική εικόνα της ΟΝΝΕΔ τα τελευταία 24ωρα, δεν ήρθε μόνο να ακυρώσει τη δομημένη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη για επικοινωνιακή κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας με φόντο το επερχόμενο Συνέδριο του κόμματος, και το σύνθημα περί “οξυγόνου” που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία.

Ήρθε να θυμίσει με δραματικό τρόπο, ότι στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας διαβιούν ακόμη παρασιτικοί οργανισμοί, σε νοοτροπία, συμπεριφορά και ψυχοσύνθεση, πολλοί μάλιστα εκ των οποίων… τρύπωσαν την τελευταία στιγμή στο άρμα του σημερινού προέδρου του κόμματος, στηρίζοντάς τον στην τελική ευθεία της μάχης του με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την ηγεσία, στις 10 Ιανουαρίου.

Φυσικά, οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν καμία σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ούτε σε επίπεδο ηθικής, ούτε πολιτικής συμπεριφοράς. Είναι λαθρεπιβάτες. Συνεχίζουν ωστόσο να δημιουργούν προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία. Να ακυρώνουν το μήνυμα της μεγάλης αλλαγής που έφερε η εκλογή του πολιτικού επιγόνου του μητσοτακισμού. Να θυμίζουν… νεόγερους, όπως είχε αποκαλέσει ο Στέφανος Κασιμάτης στην “Καθημερινή” τον Απόστολο Τζιτζικώστα, για το πολιτικό κενό της υποψηφιότητας του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως φάνηκε άλλωστε αυτά τα τελευταία 24ωρα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ήταν κεντρικά πρόσωπα του δράματος της ΟΝΝΕΔ. Που προσέφερε… ανάσες στον Αλέξη Τσίπρα, τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός βρισκόταν και πάλι στριμωγμένος στα σχοινιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τη μεγάλη ευκαιρία για ένα άλμα προς το μέλλον. Που θα καταστήσει τη Νέα Δημοκρατία και πάλι ελκυστική για πλατιές κοινωνικές πλειοψηφίες. Αφήνοντας πίσω του τη φθορά και τους εκπροσώπους της. Γιατί, όπως αποδεικνύεται “χθες” υπάρχει σε κάθε γενιά. Όπως και… νεόγεροι.

 

ΠΗΓΗ:

To Top