Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καταγγέλει την κυβέρνηση για τις νέες μειώσεις στους μισθούς

Παραμονή της ημέρας των Αγίων Θεοφανείων 5/1/2016 ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κύριος Χουλιαράκης με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος μείωσε εκ νέου τους μισθούς στους εργαζόμενους του Ομίλου ΔΕΗ.

Ταυτόχρονα την ίδια ημέρα η Κυβέρνηση της «Δεύτερη Φορά Αριστερά», αφού φρόντισε νωρίτερα να διορίσει τα «δικά της παιδιά» στις Διοικήσεις των Επιχειρήσεων και Οργανισμών προχώρησε στην ψήφιση του Νόμου 4354/15 έτσι ώστε να δημιουργήσει εκ νέου Golden Boys, αυτή τη φορά μνημονιακούς, καταργώντας το Ανώτατο Όριο Αποδοχών (πλαφόν) που προέβλεπε ο Νόμος 3833/10.

Έτσι με μια «χαρισματική» και «εμπνευσμένη» κίνηση ο κ. Χουλιαράκης μείωσε τους μισθούς των Εργαζομένων και των Στελεχών του Ομίλου ΔΕΗ και όχι μόνο, ενώ ταυτόχρονα κατάργησε το πλαφόν για τις Διοικήσεις των Επιχειρήσεων και Οργανισμών του κεφ. Β του Νόμου 3429/05.

Επιπρόσθετα την ίδια στιγμή απροκάλυπτα αύξησε το ανώτατο όριο αποδοχών στου Δικαστικούς Λειτουργούς καθώς και στο κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κατά 3.564,56 € ορίζοντας ως νέο πλαφόν τις μηνιαίες αποδοχές του Προέδρου του Αρείου Πάγου στις 8.314,56 € !!! για λόγους που εύκολα γίνονται αντιληπτοί !!!

To Top