Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Η λύση είναι μία. Ξανά εκλογές το 2019!

«Αν θέλουμε, επιτέλους, να βγούμε απ΄ την κρίση και να ξαναμπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης η λύση είναι μία. Ξανά εκλογές το 2019! Τριπλές εκλογές το Μάη του 2019, Εθνικές, Αυτοδιοικητικές, Ευρωεκλογές.
            Μόνο έτσι θα δώσουμε στη χώρα το χρόνο που χρειάζεται για να δουλέψουμε όλοι μαζί και να ξεφύγουμε απ΄ το φαύλο κύκλο της ύφεσης και των Μνημονίων.
            Αυτό προτείνει και εγγυάται το ΠΑΣΟΚ, γι΄ αυτό θα παλέψει αμέσως μετά τις εκλογές. Για μια ευρύτατη συνεργασία των δυνάμεων που πιστεύουν στην Ευρώπη και θέλουν πραγματικά να συνεισφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις, στο πλαίσιο μιας προγραμματικής συμφωνίας».
            Αυτή ήταν η πολιτική πρόταση που κατέθεσε το μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος συμμετέχοντας χθες το βράδυ σε τηλεοπτική προεκλογική συζήτηση στην ΕΡΤ- 1, θέλοντας έτσι να απαντήσει στο εύλογο ερώτημα που του θέτουν καθημερινά οι πολίτες. «Γιατί Κύπρος, Ιρλανδία και Πορτογαλία βγήκαν απ΄ την κρίση με ένα Μνημόνιο και εμείς πήγαμε στο τρίτο;».
            Ερώτημα που αποτυπώνει και την αγωνία των πολιτών οι οποίοι αναρωτιούνται για το αν υπάρχει προοπτική και ποια είναι αυτή. Σ΄ αυτό η απάντηση του κ. Κουκουλόπουλου ήταν και είναι: «Πολιτική σταθερότητα, ενότητα όλων των δυνάμεων που βλέπουν το μέλλον μας μόνο στην Ευρώπη, ξεκάθαροι στόχοι και συγκεκριμένο σχέδιο.
            Όσα, δηλαδή, προτείνει εδώ και χρόνια το ΠΑΣΟΚ, τα οποία, δυστυχώς, δεν εισακούστηκαν από τους κ. Σαμαρά και Τσίπρα και ο ένας το 2012 και ο άλλος το 2015 μας έσυραν σε διπλές εκλογές, όχι απλώς φρενάροντας την προσπάθεια για έξοδο απ΄ την κρίση, αλλά γυρνώντας μας πίσω.
            Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει σ΄ αυτή τη λογική και θα πρέπει όλοι μαζί να βάλουμε στόχο μέχρι τις επόμενες εκλογές που πρέπει να γίνουν το 2019:
–       Να έχουμε μειώσει την ανεργία στο μισό
–       Σε κάθε ψυγείο σπιτιού που υπάρχει ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη ευρωπαϊκή χώρα να βρίσκεται ένα, τουλάχιστον, ελληνικό προϊόν
–       Να επιμηκύνουμε κατά δύο μήνες την τουριστική μας περίοδο, αρκεί να υπάρχει κοινωνική ειρήνη και σύμπνοια.
Αυτά είναι μόνο λίγα, αλλά σημαντικά, απ΄ όσα μπορούμε να πετύχουμε. Οι πολίτες είναι έτοιμοι. Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο. Πρέπει και τα άλλα κόμματα να αποδείξουν πως το θέλουν και πως είναι έτοιμα και αυτά».        

To Top