Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Η NASA ζητάει εθελοντές να είναι στο κρεβάτι και να καπνίζουν μαριχουάνα για 70 ημέρες – Αμοιβή 16.550 ευρώ!

ΝΑΣΑ - Έρευνα

H NASA ανακοίνωσε μια καινούργια πρωτοποριακή έρευνα που ονομάζεται «Rest Studies» και αναζητά εθελοντές για να συμμετέχουν σε αυτή. Οι εθελοντές που θα επιλεγούν θα πρέπει να μείνουν 70 ημέρες στο κρεβάτι καπνίζοντας διαφορετικά είδη μαριχουάνας, θα παίζουν βιντεοπαιχνίδια, θα διαβάζουν βιβλία, θα βλέπουν τηλεόραση κ.α. με μοναδική προϋπόθεση να μην σηκώνονται από το κρεβάτι και φυσικά να καπνίζουν μαριχουάνα.

Στο τέλος της έρευνας, μετά το πέρας των 70 ημερών, οι εθελοντές θα λάβουν ως αποζημίωση το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 16.550 ευρώ. Ο σκοπός της έρευνας της NASA έχει τρία σκέλη. Στο πρώτο σκέλος, στόχος είναι η αλλαγή φυσιολογίας των αστροναυτών και τα αποτελέσματα της αλλαγής στις αποστολές τους. Στο δεύτερο σκέλος, μελετάται η επιρροή της σωματικής μεταβολής στην ικανότητά των αστροναυτών να φέρουν εις πέρας διάφορες δραστηριότητες. Στο τρίτο και τελευταίο σκέλος, μέσω αυτού του πειράματος, οι αστροναύτες αναμένεται να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε συνέπεια προκύψει από τις μεταβολές του σώματος και του οργανισμού τους.Όσον αφορά την διεξαγωγή της έρευνας, οι εθελοντές θα χωριστούν σε δυο ομάδες, ανάλογα με το αν αθλούνται ή όχι. Η ομάδα των αθλουμένων θα κάνει κάποιες ασκήσεις με ειδικό εξοπλισμό οργάνων, ενώ η δεύτερη ομάδα δεν θα κάνει.

ΝΑΣΑ - Έρευνα 2

Η μελέτη αναμένεται να διαρκέσει 97 με 105 μέρες. Τις πρώτες 13 με 21 ημέρες, οι δυο ομάδες θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα μέσα στον χώρο που θα βρίσκονται. Στη συνέχεια, όμως, θα πρέπει να περιοριστούν στον χώρο του κρεβατιού για συνεχόμενες 70 ημέρες, ενώ θα εξετάζεται η καρδιά τους, τα κόκαλά τους, οι μύες τους, αλλά και το νευρικό, το κυκλοφοριακό και το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Όσον αφορά την μαριχουάνα, τα οφέλη της είναι πως θα μετατρέψει την εμπειρία της έρευνας σε αρκετά παρόμοια με την εμπειρία του ανθρώπου στο διάστημα.

To Top