Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ είναι από τις μεγαλύτερες στην πολιτική ιστορία

«Οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να γίνονται με τη λογική του μοιράσματος υπουργείων. Το Ποτάμι θα δείξει μέσα από συγκεκριμένα πρόσωπα που θα προτείνει το πλαίσιο της κυβέρνησης που πιστεύει ότι θα πρέπει να έχει ο τόπος», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και το ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90.1 FM».
Μάλιστα, δεν απέφυγε να αναφερθεί και στη δική του παρουσία σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα, λέγοντας: «Δεν θα συμμετέχω σε κυβέρνηση. Δεν θέλω να γίνω υπουργός. Θέλω με το παράδειγμά μου να δώσω ένα μήνυμα στον κόσμο. Δεν άφησα τη δημοσιογραφία για να γίνω υπουργός, αλλά για να εισηγηθώ έναν άλλο τύπο πολιτικής». Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στο ντιμπέιτ λέγοντας: «Πρέπει να ξεφύγουμε από την παλιά μορφή του debate όπου είναι είναι οκτώ αρχηγοί σ” ένα πάνελ και τους ρωτούν δημοσιογράφοι χωρίς δυνατότητα διαλόγου. Δεν είμαστε εχθροί, είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, πρέπει να κάνουμε μεταξύ μας διάλογο». Τέλος, ερωτώμενος για το ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές ανέφερε «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απογοητεύσει τον κόσμο. Η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ είναι από τις μεγαλύτερες στην πολιτική ιστορία. Πολύ δύσκολα ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεπεράσει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία».

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης είναι:

-Εμείς κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να πάψει να είναι βαρετή η προεκλογική περίοδος. Χθες στη Θεσσαλονίκη κάναμε κάτι μοναδικό. Μαζευτήκαμε πάνω από 1.000 άτομα σ” ένα θεατράκι και αντί για έναν βαρετό μονόλογο, απάντησα στις ερωτήσεις δημοσιογράφων. Αυτή θα πρέπει να είναι η πολιτική μας συμπεριφορά. Να απαντάμε σε ερωτήματα και όχι να κάνουμε μονολόγους. Πρέπει να ξεφύγουμε από την παλιά μορφή του debate όπου είναι είναι οκτώ αρχηγοί σ” ένα πάνελ και τους ρωτούν δημοσιογράφοι χωρίς δυνατότητα διαλόγου. Δεν είμαστε εχθροί, είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, πρέπει να κάνουμε μεταξύ μας διάλογο. Όπως γίνεται στις ΗΠΑ, στη Γαλλία κ.ο.κ.

– Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απογοητεύσει τον κόσμο. Η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ είναι από τις μεγαλύτερες στην πολιτική ιστορία. Δεν θέλω να κάνω δημοσιογραφική εκτίμηση για το αποτέλεσμα, αλλά πολύ δύσκολα ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεπεράσει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία.

– Από την αρχή είπαμε κάτι με το οποίο νομίζω συμφωνεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αυτός ο τόπος δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς μεγάλες πλειοψηφίες της τάξης του 51%. Η συμβολή του Ποταμιού είναι αυτή. Θέλουμε να ενώσουμε τον κόσμο κάτω από τη λογική ότι πρέπει να πάμε σε μεγάλες κυβερνήσεις συνεργασίας. Γι” αυτό λέμε στον κόσμο «ενισχύστε το Ποτάμι για να επιβάλλουμε μεγάλες συνεργασίες». Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, μπορεί να δώσει το μήνυμα.

– Αν αφήσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ το μνημόνιο στην άκρη όπως έκανε και ο κ. Σαμαράς, η χώρα θα πάει και σε τέταρτο μνημόνιο. Πρέπει να τηρήσουμε αυτό το μνημόνιο, προφανώς διορθώνοντας αδικίες τις οποίες εμείς έχουμε τονίσει πρώτοι απ’ όλους. Δεν είμαστε οι πονηροί που θα ξεγελάμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Πρέπει μεν να διορθώσουμε τις κοινωνικές αδικίες του μνημονίου, αλλά δεν πρέπει να λέμε ψέματα στον κόσμο.

– Ο κόσμος διακρίνει ότι αυτός ο φαύλος κύκλος των φόρων δεν οδηγεί πουθενά. Εμείς έχουμε πει ότι κάθε κάθε στόχος που θα επιτυγχάνεται να οδηγεί σε μια ελάφρυνση κάποιας υποχρέωσης που απορρέει από το μνημόνιο. Αυτομάτως, χωρίς νέα διαπραγμάτευση. Αν καταφέρουμε στους πρώτους 6-8 μήνες της νέας κυβέρνησης να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή σε σημείο τέτοιο που να έχει μετρήσιμο αποτέλεσμα, τότε πρέπει να υπάρξει κάποια αντίστοιχη ελάφρυνση. Αυτός είναι ο στόχος του Ποταμιού.

-Δεν θα συμμετέχω σε κυβέρνηση. Δεν θέλω να γίνω υπουργός. Θέλω με το παράδειγμά μου να δώσω ένα μήνυμα στον κόσμο. Δεν άφησα τη δημοσιογραφία για να γίνω υπουργός, αλλά για να εισηγηθώ έναν άλλο τύπο πολιτικής. Οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να γίνονται με τη λογική του μοιράσματος υπουργείων. Θα δώσω τη μάχη για ένα σχήμα που θα έχει τις λύσεις για τα προβλήματα του τόπου. Το Ποτάμι θα δείξει μέσα από συγκεκριμένα πρόσωπα που θα προτείνει το πλαίσιο της κυβέρνησης που πιστεύει ότι θα πρέπει να έχει ο τόπος. Το Ποτάμι λοιπόν θα προτείνει, και αν έχει τη δύναμη, θα επιβάλλει πρόσωπα στην Κυβέρνηση. Τις επόμενες ημέρες θα δώσουμε το στίγμα μας, παρουσιάζοντας αυτά τα συγκεκριμένα, επιτυχημένα, πρόσωπα.

To Top